Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 22-28 martie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-22-28-martie-2012

Vremea calda de la inceputul intervalului 22 - 28 Martie 2012 va intra treptat intr-un proces de racire, devenind normala sub aspect termic, in cea mai mare parte a tarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 5...16°C in prima parte a perioadei, mai ridicata cu 2...8°C, comparativ cu mediile multianuale si 3...9°C in ultimele zile, valori apropiate de normele climatologice.

Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 12...24°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va situa intre -2...8°C, pe aproape intreg teritoriul agricol, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni.

Sub aspect pluviometric, sunt posibile precipitatii nesemnificative din punct de vedere agricol, predominant sub forma de ploaie in majoritatea regiunilor agricole. Local, se vor inregistra intensificari de scurta durata ale vantului.

La data de 21 martie 2012, rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm (vezi foto), prezinta valori optime (AO) și apropiate de optim (ApO), in cea mai mare parte a teritoriului agricol. Deficite moderate de apa in sol (seceta pedologica moderata-SM) se semnaleaza local in sud-estul, sudul, estul și vestul tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe fondul regimului termic din aer si sol mai ridicat decat in mod obisnuit, procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de camp (orz, grau de toamna, rapita) vor evolua normal, indeosebi in zonele de campie, iar in restul teritoriului agricol se va continua stadiul de repaus biologic.

Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi in general buna si medie, iar in culturile intarziate fenologic, starea de vegetatie se va prezenta medie si slaba. Sub aspect fenologic, cerealierele de toamna (orz si grau) vor inregistra diferite faze de dezvoltare, respectiv rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (30-100%).

Rapita semanata in epoca optima va parcurge infrunzirea, pe majoritatea suprafetelor agricole. Evolutia temperaturilor a favorizat aparitia gargaritei tulpinilor, Ceuthorhynchus napi, in judetele din sudul tarii. Se recomanda efectuarea tratamentelor profilactic, pentru ca din momentul in care adultii depun oua, combaterea larvelor este imposibila in interiorul tulpinilor.

De asemenea, fermierii care au plantatii cu rapita, este recomandat sa monitorizeze aparitia acestui daunator prin metoda amplasarii bolurilor galbene.

In cea mai mare parte a plantatiilor, la speciile pomicole se va mentine repausul biologic, iar la soiurile timpurii de samburoase (cires, cais, piersic) se va semnala faza de umflare a mugurilor de rod. Vita de vie se va afla in continuare in starea de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari.

Specialistii ANM recomanda controlul vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a mugurilor de rod la pomii fructiferi si a coardelor la vita de vie, fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe - NPK) si efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016