Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 2 - 8 februarie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-2-8-februarie-2012

Sub aspect termic, perioada 2 - 8 februarie 2012 se va caracteriza prin mentinerea unui regim termic al aerului deosebit de scazut, la nivelul intregii tari, informeaza buletinul emis astazi de Administratia Nationala de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -17 pana la -3 grade Celsius, valori mai scazute cu 1 pana la 11 grade Celsius in raport cu mediile multianuale, in cea mai mare parte a teritoriului. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -14 pana la -2 grade Celsius, la scara intregii tari. Temperatura minima a aerului se va situa intre -20 pana la -4 grade Celsius, posibil mai coborate in depresiuni si nordul Moldovei.

Din punct de vedere pluviometric, sunt posibile precipitatii sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), indeosebi in sudul si sud-estul tarii, iar izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. De asemenea, vantul va inregistra intensificari, indeosebi in sud-vestul, sudul si sud-estul tarii, local cu aspect de viscol.

Continutul de umiditate in cultura graului de toamna se va situa la valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Pe unele areale din estul si local sudul tarii se va semnala fenomenul de seceta pedologica moderata.

Pe fondul mentinerii regimului termic scazut din aer si sol, atat la culturile de orz si grau de toamna, cat si la speciile pomi-viticole se va continua stadiul de repaus vegetativ, in toate regiunile agricole ale tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In functie de data semanatului, la orzul si graul de toamna se vor semnala fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (10-100%). Fenologic, cultura de rapita se va afla la infrunzire, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, cu o stare de vegetatie a plantelor in general medie si slaba. La pomii fructiferi si vita de vie se va continua stadiul de repaus bio nivelul intregii tari.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016