
"Din hobby am adus cateva exemplare si s-a dovedit foarte profitabil. Produc o carne ecologica, de calitate superioara si nu contin colesterol, ci numai acizi grasi nesaturati", spune Levente Balla, crescatorul de porcusori vietnamezi, de la Suseni, care spune totodata ca in Romania sunt putine exemplare, iar preturile sunt pe masura renumelui.
Astfel, un purcel vietnamez de doar doua kilograme costa 150 de euro, dar Levente Balla spune ca nu duce lipsa de comenzi. Asta pentru ca mai multe exemplare au ajuns in ultimele zile in Tulcea, Targoviste, Botosani, dar si la Suceava, iar comenzile se tin lant.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat priveste cresterea acestor animale, Levente Balla spune ca deranjul crescatorului este mult mai mic decat in cazul porcilor traditionali. Asta pentru ca porcii vietnamezi sunt mult mai mici decat cei obisnuiti, dar sunt mult mai rentabil de crescut. Acestia consuma mai putin, au nevoie de un spatiu mai mic, iar la varsta de 2-3 luni se pot, deja, inmulti. "Nu le trebuie grajduri, investitii in grajduri, in furaje, in concentratii. ei pot trai foarte bine cu furaje de origine vegetala, cu resturi de furaje, cu tarate. Vietnamezul este vegetarian", spune Levente Balla, care mai adauga ca porcul vietnamez este mult mai curat decat ceilalti porci si rezista si la temperaturi de sub minus 20 de grade Celsius.
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News