Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Faur, APIA: Fiecare hectar eligibil din Romania va primi 183 RON pe hectar, suma care va asigura o activitate agricola normala suprapusa cu conditii meteo favorabile

faur-apia-fiecare-hectar-eligibil-din-romania-va-primi-183-ron-pe-hectar-suma-care-va-asigura-o-activitate-agricola-normala-suprapusa-cu-conditii-meteo-favorabile

Fiecare hectar eligibil din Romania va primi 183 RON pe hectar, suma care va asigura o activitate agricola normala suprapusa cu conditii meteo favorabil, a declarat, duminica, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Florin Faur.


"Fiecare hectar eligibil din Romania va primi 183 RON pe hectar, suma care va asigura o activitate agricola normala suprapusa cu conditii meteo favorabile. De acest avans vor beneficia cei 1,088 milioane de fermieri si o suprafata de 9,6 milioane hectare. Daca in anii trecuti procentul maxim de fermieri care primeau avansul era de 70%, acum toti fermierii inregistrati vor beneficia de acest avans pentru ca Romania si-a inchis toate controalele pe SAPS cu 5 luni mai devreme", a adaugat seful APIA.

Faur a aratat ca, incepand din 16 octombrie, APIA va autoriza la plata si va plati avansul de 42 de euro pe hectar din subventia pe suprafata, la un curs de 4,35 RON/euro pentru 1,088 milioane fermieri.

Acesta a mentionat ca saptamana viitoare vor fi platiti 615.000 fermieri, iar pana la 30 noiembrie, toate platile in avans vor fi finalizate pentru toti fermierii.

Pachetul financiar alocat de Guvernul Romaniei pentru prefinantare este de 403 milioane de euro, suma rambursata ulterior de UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Din suma totala rambursata Romaniei de UE, circa 2,56 de miliarde de euro provin din Fondul European de Garantare pentru Agricultura (FEGA) pe plati directe si 1,15 miliarde euro au fost gestionati de APIA pentru zone montate defavorizate si masuri de agromediu prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), APIA situandu-se in grafic din punct de vedere al absorbtiei de fonduri europene", a precizat Faur.

Romania poate efectua, in 2011, plati de directe de aproximativ un miliard de euro, exclusiv din FEGA, din care 907 milioane de euro sub forma de platilor pe unitatea de suprafata.

Pana la Craciun, fermierii vor fi anuntati pe telefonul mobil cand pot sa isi ridice banii

"Obiectivul nostru realist este ca pana de Craciun sa platim SAPS 2011 pentru toti fermierii pentru ca s-au terminat controalele in octombrie, cu un avans de cinci luni, atat cel clasic cat si cel prin teledetectie. Mai avem doar controalele pentru pachetul de culturi verzi, dar care va incepe in martie anul viitor", a adaugat directorul general al Agentiei.

Potrivit sursei citate, suprafata eligibila la plata pentru 2011 este in crestere fata de anii trecuti.

"Suprafata eligibila la plata o vom avea in aceasta dupa-amiaza. SAPS 2011 este de 95 de euro/ha si nu de 100 de euro pe hectar asa cum s-a spus, datorita cresterii suprafetei eligibile", a spus Faur.

seful APIA a mai mentionat ca agentia este deschisa in continuare ideii de creditare in contul subventiilor, certificand acest mecanism pentru accesarea creditelor de catre fermieri, dar si ca in prezent fermierii aflati in baza APIA si care detin un telefon mobil vor fi anuntati printr-un mesaj, cand vor putea ridica banii cuveniti.

"330.000 de fermieri din baza APIA vor sti cand e ziua de plata, cand isi vor putea ridica banii, pentru ca vor fi anuntati printr-un mesaj pe telefonul mobil. De asemenea, un fermier care are acces la internet va putea vedea din momentul depunerii cererii stadiul procesarii acesteia", a adaugat Florin Faur.




Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016