Academia Romana recomanda ca autoritatile sa colaboreze pentru a gasi solutii privind PEE
Pactul Ecologic European (PEE) pune institutiile nationale intr-o situatie inedita, conform recomandarilor Academiei Romane.
"Manifestarea stiintifica referitoare la 'Impactul Incalzirii Globale asupra Mediului si Societatii', organizata de Academia Romana in data de 28 ianuarie 2020, a suscitat un interes major in mass-media si in randul comunitatii stiintifice romanesti. Avand in vedere problematica interdisciplinara si implicatiile schimbarilor climatice si ale modificarilor globale ale mediului pentru societate se preconizeaza, dupa cum a afirmat secretarul general al Academiei Romane, academician Ioan Dumitrache, o mai stransa colaborare intre institutiile de profil si factorii de decizie pentru a identifica in comun solutii viabile in acord cu Pactul Ecologic European. Acest nou Pact Ecologic European va cuprinde un pachet de masuri care faciliteaza tranzitia Europei spre un continent neutru din punct de vedere climatic", se arata intr-o comunicare a Academiei Romane.
In ceea ce priveste acest subiect, deputatul european Siegfried Muresan (PPE/PNL), vicelider al Grupului PPE responsabil pentru bugete, a anuntat, miercuri, ca a fost ales raportor al Parlamentului European privind finantarea Pactului Ecologic European.
"Succesul viitorului Pact Ecologic European va depinde de finantarea lui. De aceea, ca raportor al Parlamentului European, ma voi asigura ca planul de investitii al pactului va duce la crestere economica in paralel cu obiectivul de a ajunge la o economie neutra din punct de vedere al emisiilor. Oamenii vor sa locuiasca in orase verzi, nepoluante, dar in care sa poata gasi si locuri de munca. Prin acest pact, trebuie sa le oferim oamenilor ambele lucruri", a precizat Muresan, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
In calitate de raportor, Siegfried Muresan va coordona pozitia Parlamentului European privind planul de investitii al Pactului Ecologic European propus de Comisia Europeana. Acest plan ar urma sa genereze investitii de 1.000 de miliarde de euro, in urmatorii 10 ani.
Comisia Europeana a prezentat, in decembrie 2019, Pactul Ecologic European, cel mai ambitios pachet de masuri care ar trebui sa le permita cetatenilor si intreprinderilor din Europa sa beneficieze de tranzitia catre o economie verde si durabila. Masurile sunt insotite de o foaie de parcurs initiala a principalelor politici si variaza de la reducerea ambitioasa a emisiilor si investitiile in cercetarea si inovarea de varf pana la conservarea mediului natural al Europei.
Pactul Ecologic European acopera toate sectoarele economiei, in special transporturile, energia, agricultura, cladirile si sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor si produselor chimice.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>