Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani mai multi de la UE pentru agricultura din Romania

bani-mai-multi-de-la-ue-pentru-agricultura-din-romania

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni la Bruxelles ca “Romania a solicitat cresterea cofinantarii UE pentru proiectele de promovare a produselor agroalimentare in tarile aflate sub asistenta financiara internationala sau care au un acord cu FMI si UE.”


De asemenea, la Congresul pentru Agricultura si Pescuit de la Bruxelles, ministrul a insistat pentru mentinerea cotei de finantare a agentilor economici participanti la program la nivelul actual de 20%.

„(...) Odata cu aprobarea acestor schimbari prin Politica Agricola Comuna (PAC), vom avea acces in primul rand la sume mai mari, pentru ca suma a crescut la 200 de milioane de euro pentru toate statele membre, deci implicit va fi o crestere pentru fiecare stat membru”, a declarat Constantin pentru Agerpres.

Acesta a precizat ca pana acum contributia era de 50% din partea Comisiei Europene, 30% a statului membru si 20% din partea agentului economic.

Potrivit sursei citate, Romania a solicitat, alaturi de Cipru si Portugalia, ca cele trei tari aflate sub asistenta financiara internationala sau intr-un acord cu FMI si UE sa poata avea o cofinantare mai mare cu 10%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Solutia de compromis la care cred ca s-a ajuns astazi este aceea ca pe noua propunere participarea agentului economic sa nu fie mai mare de 20%, deci exact atat cat este în prezent, CE sa cofinanteze 75%, statul membru nu mai cofinanteaza. Romania, in urma solicitarii pe care a avut-o alaturi de Cipru, a obtinut nu 10%, dar o crestere cu 5% a procentului de cofinantare al UE, atata timp cat suntem sub asistenta financiara internationala. Sper sa se concretizeze aceasta propunere în cadrul discutiilor de astazi si sa incepem odata cu implementarea noii PAC actiunile de promovare pe acest nou principiu", a mai declarat ministrul.

In cadrul unei conferinte de presa acesta a mai vorbit si despre campaniile de promovare derulate de Romania pentru magiunul de Topoloveni si vinurile romanesti in tari precum China, Thailanda si Rusia.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016