Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura viitorului - 4 tendinte esentiale pentru un consum eficient de resurse

agricultura-viitorului-4-tendinte-esentiale-pentru-un-consum-eficient-de-resurse

Provocarile in domeniul agricol sunt printre cele mai mari dintre toate sectoarele economice existente. In conditiile in care practicile agricole traditionale nu mai asigura productivitatea dorita de producatori si nevoile alimentare ale oamenilor, solutiile moderne vin in ajutorul fermierilor.

Fara o agricultura adaptata la tendintele viitorului, unde cultivarea, productia si distributia sa implice tehnologii inovative, cu un consum optimizat de resurse, industria alimentara si cea de furaje vor fi afectate. In cele urmeaza, iti prezentam care sunt cele patru tendinte pentru o agricultura moderna si eficienta. 

1. Precizie

Agricultura de precizie trebuie sa faca parte din strategia de management a oricarui fermier modern. Uite cateva idei de investitii:


  • Utilizarea sistemelor GPS pentru a economisi timp si resurse legate de combustibilul necesar functionarii utilajelor agricole. Pe langa faptul ca sistemele GPS ofera precizie si exactitate in ceea ce priveste gradul de prelucrare a terenului, poti evita fenomenul de suprapunere a unor lucrari agricole;
  • Folosirea senzorilor pentru masurarea unor parametri agricoli esentiali, precum umiditatea si temperatura solului sau nivelurile de nutrienti ale acestuia; 
  • Imagistica aeriana, cu ajutorul dronelor industriale, este o modalitate rapida, care iti ofera o perspectiva clara privind starea terenurilor agricole aflate in administrare. 

Cu ajutorul instrumentelor si tehnologiilor de precizie de mai sus, procesele agricole devin mai eficiente si mai sustenabile. 

2. Automatizare

Procesele de automatizare te vor ajuta nu doar sa eficientizezi productivitatea, ci si consumul de resurse. Totodata, automatizarea este utila si in ceea ce priveste usurinta monitorizarii si evitarea erorilor umane in procesele de fabricatie. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

In aceasta directie, senzorii sunt componente vitale in procesele de automatizare. De exemplu, temperatura este o unitate de masura foarte des intalnita in productia agricola, si nu numai. Prin urmare, senzorii de temperatura instalati in utilajele si instalatiile agricole asigura o temperatura corecta a produselor, asigurandu-se standardele de calitate necesare. 


Mai mult decat atat, senzorii de temperatura monitorizeaza starea de functionare a utilajelor si instalatiilor agricole, respectiv opresc automat procesele in caz de supraincalzire sau alte avarii.  

3. Digitalizare

Digitalizarea in agricultura este utila pe scara larga, de la activitatile de pe teren, la productie si pana la procesele de logistica si transportul produselor agricole catre clientii finali.


Procesul de digitalizare transforma agricultura conventionala in ceea ce se numeste agricultura 4.0. Astfel, internetul lucrurilor (IoT), prin intermediul senzorilor cu tehnologie wireless, va putea conecta campuri, echipamente si chiar plante si animale.  


Totodata, managementul datelor devine o activitate primordiala in agricultura viitorului. Aplicatiile software specializate te vor ajuta sa ai o perspectiva asupra productiei agricole. Avand aceasta oportunitate digitala de a face analize, poti gasi solutii si strategii pentru imbunatatirea unor procese agricole mai putin performante, respectiv de a aloca resurse in functie de prioritati. 


Digitalizarea necesita o instruire adecvata, prin urmare fermierii si lucratorii agricoli trebuie sa fie pregatiti din timp pentru tehnologiile menite sa reduca consumul de apa, de energie si alte resurse costisitoare. 

4. Biotehnologie

O alta tendinta a viitorului se refera la biotehnologie. Aceasta stiinta noua de cercetare include o gama variata de aplicatii in domeniul agricol, cu solutii ecologice in ceea ce priveste problemele legate de mediu si sol. 


Gandeste-te la faptul ca fenomenele meteorologice actuale si viitoare, nu prezinta scenarii imbucuratoare. In conditii de seceta si temperaturi extreme, culturile agricole trebuie adaptate la stresul abiotic. 


De asemenea, resursele alocate combaterii daunatorilor sunt din ce in ce mai mari in prezent. In plus, acestia pericliteaza recolta, productia si, in cele din urma, profitul afacerii tale. In viitor, plantele modificate genetic se vor adapta mai usor daunatorilor, cu solutii de tratamente fitopatologice moderne. 


Chiar daca inca exista unele reticente, mai ales din cauza faptului ca necesita resurse financiare de testare si validare, biotehnologia va cuprinde domeniul agricol si alimentar. Ea poate fi testata si in campuri agricole, nu doar in agricultura de interior. 


Precizia, automatizarea, digitalizarea si biotehnologia sunt patru tendinte esentiale in agricultura viitorului, care se vor reflecta in consumul eficient de resurse si sustenabilitatea mediului inconjurator. 


Sursa foto: Shutterstock



















Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016