Bisboaca, cercetator: Mierea romaneasca, efect antibacterian mai puternic decat mierea Manuka
Simona Bisboaca a anuntat ca mierea de albine romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic fata de mierea Manuka, recunoscuta pana acum pentru proprietatile sale utile omului.
Testarile de laborator din Romania si reconfirmate in Elvetia arata ca mierea romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic ca cel al mierii Manuka. 
 
"Am vrut sa folosim, desigur, cea mai grozava miere de pe piata pentru produsul nostru si asa cum scriu o sumedenie de site-uri care comercializeaza vestita miere de Manuka, noi am crezut ca este intr-adevar cea mai puternica miere de pe piata, ca efect antibacterian. Mare ne-a fost insa surpriza sa vedem rezultatele comparative", a declarat, pentru Agerpres, inginera Simona Bisboaca.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cei doi cercetatori au facut primele analize comparative intre sortimente de miere romaneasca si cea de Manuka la Cluj, la USAMV, Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, absolvita de tanara inventatoare. Apoi, alte testari la Oradea, la Facultatea de Medicina si ulterior, in cursul acestui an, in Elvetia, mai exact la Culture Collection of Switzerland (CCOS) din Wadenswil.
 
"Din rezultatele de la Cluj am constatat ca mierea noastra e mult mai buna, antibacterian, decat cea de Manuka. Am vrut sa verificam si aceste rezultate prin laboratoarele de la Oradea, unde au iesit rezultate exceptionale. Pentru ca au comentat unii, ne-am hotarat sa iesim in strainatate, intr-o tara neutra si recunoscuta pentru servicii mondiale de calitate. Desi noi avem incredere ca si la noi se fac analize foarte bune, dar pentru certitudine, am ales Elvetia, banca lor nationala pentru microorganisme", a declarat, luni, in conferinta de presa, Simona Bisboaca.
 
Cei doi au trimis la CCOS miere romaneasca, de la raft, din magazin, miere de Manuka originala, comandata de la producatori din Noua Zeelanda si probe din produsul cel nou. Dar elvetienii, fiind patrioti, au adaugat comparativ si probe din mierea elvetiana.
 
Din discutii cu specialistii elvetieni, pentru a gasi cele mai eficiente metode, s-au folosit mai multe procedee, cum ar fi Mueller-Hinton agar, agar dillution, microdilutie. Mediile de cultura au fost insamantate cu cele mai comune bacterii patogene: Escherichia.coli, Enterococcus faecalis si Staphylococcus aureus, fiecare cu tulpini rezistente la antibiotice, respectiv tulpini de referinta.
 
"In urma testelor efectuate pentru determinarea activitatii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecventi agenti patogeni putem spune ca noi avem, de fapt, cea mai grozava miere. Din tabelul comparativ cu diametrele zonei bactericide pe cele sase culturi rezulta ca mierea romaneasca este mai puternica din punct de vedere antibiotic decat mierea de Manuka, avand patru indicatori mai mari, unul la egalitate si unul inferior. Nu pot sa spun ca mierea lor nu are efect antibacterian, dar nu asa ca si mierea romaneasca. Consideram ca mierea de Manuka este mult prea mediatizata printr-un marketing agresiv si nu e corect pentru consumator sa-l induci in eroare si sa spui ca are 'cel mai puternic efect antibacterian natural' - asa cum se scrie pe site-urile lor de comercializare, atata vreme cat nu o raportezi fata de celelalte sortimente de miere din alte parti ale lumii. Chiar si mierea elvetiana a fost mai buna, in doua cazuri, decat cea de manuka. Noi am vrut sa verificam si iata ce s-a demonstrat", a subliniat Simona Bisboaca.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016