Bisboaca, cercetator: Mierea romaneasca, efect antibacterian mai puternic decat mierea Manuka
Simona Bisboaca a anuntat ca mierea de albine romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic fata de mierea Manuka, recunoscuta pana acum pentru proprietatile sale utile omului.
Testarile de laborator din Romania si reconfirmate in Elvetia arata ca mierea romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic ca cel al mierii Manuka.
"Am vrut sa folosim, desigur, cea mai grozava miere de pe piata pentru produsul nostru si asa cum scriu o sumedenie de site-uri care comercializeaza vestita miere de Manuka, noi am crezut ca este intr-adevar cea mai puternica miere de pe piata, ca efect antibacterian. Mare ne-a fost insa surpriza sa vedem rezultatele comparative", a declarat, pentru Agerpres, inginera Simona Bisboaca.
Cei doi cercetatori au facut primele analize comparative intre sortimente de miere romaneasca si cea de Manuka la Cluj, la USAMV, Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, absolvita de tanara inventatoare. Apoi, alte testari la Oradea, la Facultatea de Medicina si ulterior, in cursul acestui an, in Elvetia, mai exact la Culture Collection of Switzerland (CCOS) din Wadenswil.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Din rezultatele de la Cluj am constatat ca mierea noastra e mult mai buna, antibacterian, decat cea de Manuka. Am vrut sa verificam si aceste rezultate prin laboratoarele de la Oradea, unde au iesit rezultate exceptionale. Pentru ca au comentat unii, ne-am hotarat sa iesim in strainatate, intr-o tara neutra si recunoscuta pentru servicii mondiale de calitate. Desi noi avem incredere ca si la noi se fac analize foarte bune, dar pentru certitudine, am ales Elvetia, banca lor nationala pentru microorganisme", a declarat, luni, in conferinta de presa, Simona Bisboaca.
Cei doi au trimis la CCOS miere romaneasca, de la raft, din magazin, miere de Manuka originala, comandata de la producatori din Noua Zeelanda si probe din produsul cel nou. Dar elvetienii, fiind patrioti, au adaugat comparativ si probe din mierea elvetiana.
Din discutii cu specialistii elvetieni, pentru a gasi cele mai eficiente metode, s-au folosit mai multe procedee, cum ar fi Mueller-Hinton agar, agar dillution, microdilutie. Mediile de cultura au fost insamantate cu cele mai comune bacterii patogene: Escherichia.coli, Enterococcus faecalis si Staphylococcus aureus, fiecare cu tulpini rezistente la antibiotice, respectiv tulpini de referinta.
"In urma testelor efectuate pentru determinarea activitatii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecventi agenti patogeni putem spune ca noi avem, de fapt, cea mai grozava miere. Din tabelul comparativ cu diametrele zonei bactericide pe cele sase culturi rezulta ca mierea romaneasca este mai puternica din punct de vedere antibiotic decat mierea de Manuka, avand patru indicatori mai mari, unul la egalitate si unul inferior. Nu pot sa spun ca mierea lor nu are efect antibacterian, dar nu asa ca si mierea romaneasca. Consideram ca mierea de Manuka este mult prea mediatizata printr-un marketing agresiv si nu e corect pentru consumator sa-l induci in eroare si sa spui ca are 'cel mai puternic efect antibacterian natural' - asa cum se scrie pe site-urile lor de comercializare, atata vreme cat nu o raportezi fata de celelalte sortimente de miere din alte parti ale lumii. Chiar si mierea elvetiana a fost mai buna, in doua cazuri, decat cea de manuka. Noi am vrut sa verificam si iata ce s-a demonstrat", a subliniat Simona Bisboaca.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana la 30.000 de euro pe an doar prin cultivarea si comercializarea de flori in ghiveci.... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>