Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bisboaca, cercetator: Mierea romaneasca, efect antibacterian mai puternic decat mierea Manuka

bisboaca-cercetator-mierea-romaneasca-efect-antibacterian-mai-puternic-decat-mierea-manuka

Simona Bisboaca a anuntat ca mierea de albine romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic fata de mierea Manuka, recunoscuta pana acum pentru proprietatile sale utile omului.


Testarile de laborator din Romania si reconfirmate in Elvetia arata ca mierea romaneasca are un efect antibacterian mult mai puternic ca cel al mierii Manuka. 
 
"Am vrut sa folosim, desigur, cea mai grozava miere de pe piata pentru produsul nostru si asa cum scriu o sumedenie de site-uri care comercializeaza vestita miere de Manuka, noi am crezut ca este intr-adevar cea mai puternica miere de pe piata, ca efect antibacterian. Mare ne-a fost insa surpriza sa vedem rezultatele comparative", a declarat, pentru Agerpres, inginera Simona Bisboaca.
 
Cei doi cercetatori au facut primele analize comparative intre sortimente de miere romaneasca si cea de Manuka la Cluj, la USAMV, Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor, absolvita de tanara inventatoare. Apoi, alte testari la Oradea, la Facultatea de Medicina si ulterior, in cursul acestui an, in Elvetia, mai exact la Culture Collection of Switzerland (CCOS) din Wadenswil.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Din rezultatele de la Cluj am constatat ca mierea noastra e mult mai buna, antibacterian, decat cea de Manuka. Am vrut sa verificam si aceste rezultate prin laboratoarele de la Oradea, unde au iesit rezultate exceptionale. Pentru ca au comentat unii, ne-am hotarat sa iesim in strainatate, intr-o tara neutra si recunoscuta pentru servicii mondiale de calitate. Desi noi avem incredere ca si la noi se fac analize foarte bune, dar pentru certitudine, am ales Elvetia, banca lor nationala pentru microorganisme", a declarat, luni, in conferinta de presa, Simona Bisboaca.
 
Cei doi au trimis la CCOS miere romaneasca, de la raft, din magazin, miere de Manuka originala, comandata de la producatori din Noua Zeelanda si probe din produsul cel nou. Dar elvetienii, fiind patrioti, au adaugat comparativ si probe din mierea elvetiana.
 
Din discutii cu specialistii elvetieni, pentru a gasi cele mai eficiente metode, s-au folosit mai multe procedee, cum ar fi Mueller-Hinton agar, agar dillution, microdilutie. Mediile de cultura au fost insamantate cu cele mai comune bacterii patogene: Escherichia.coli, Enterococcus faecalis si Staphylococcus aureus, fiecare cu tulpini rezistente la antibiotice, respectiv tulpini de referinta.
 
"In urma testelor efectuate pentru determinarea activitatii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecventi agenti patogeni putem spune ca noi avem, de fapt, cea mai grozava miere. Din tabelul comparativ cu diametrele zonei bactericide pe cele sase culturi rezulta ca mierea romaneasca este mai puternica din punct de vedere antibiotic decat mierea de Manuka, avand patru indicatori mai mari, unul la egalitate si unul inferior. Nu pot sa spun ca mierea lor nu are efect antibacterian, dar nu asa ca si mierea romaneasca. Consideram ca mierea de Manuka este mult prea mediatizata printr-un marketing agresiv si nu e corect pentru consumator sa-l induci in eroare si sa spui ca are 'cel mai puternic efect antibacterian natural' - asa cum se scrie pe site-urile lor de comercializare, atata vreme cat nu o raportezi fata de celelalte sortimente de miere din alte parti ale lumii. Chiar si mierea elvetiana a fost mai buna, in doua cazuri, decat cea de manuka. Noi am vrut sa verificam si iata ce s-a demonstrat", a subliniat Simona Bisboaca.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 12 voturi

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

ecotip rezultat in urmarea lucrarilor de ameliorare, fiind format din soiuri si hibrizi ameliorati ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2021: 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016