Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Construirea unei ferme ecologice. Conditii interne de mediu

construirea-unei-ferme-ecologice-conditii-interne-de-mediu

Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si este reprezentat de aport in numerar si in natura (terenul pentru constructia fermei).


Conditii interne de mediu

 
Temperatura
 
Temperatura deasupra nivelului solului: 35 grade C in primele 3 zile, dupa care se reduce cu un grad pana in ziua 12, dupa care se mentine aproximativ constanta.
 
Umiditatea

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Umiditatea trebuie sa fie mai scazuta in prima perioada de dezvoltare si mai mare in a doua perioada de crestere. Vor fi evitate atat umiditati prea mari, cat si umiditati prea scazute (sub 60% in primele saptamani si peste 60% in ultimele saptamani).
 
Curentii de aer
 
La temperaturile situate in zona confortului termic, curentii de aer nu influenteaza negativ sanatatea puilor. Se va actiona cu precautie in cazul temperaturilor mai scazute.
 
Factorii chimici ai microclimatului
 
Concentratia amoniacului nu va depasi 0,02%. Hidrogenul sulfurat va fi admis in concentratie de 0,01%, iar bioxidul de carbon in concentratie de 0,5-0,6%.
 
Iluminatul
 
Indicele de lumina pentru halele fara ferestre ce urmeaza a fi construite (iluminarea se face numai cu ajutorul luminii artificiale) reprezinta intensitatea luminii raportata la unitatea de suprafata.
 
Mentinerea luminii aprinse toata noaptea se va evita, nefiind economica si nici urmata de o sporire a productiei; aceasta pentru ca pasarile au nevoie de odihna, de care nu se pot bucura atunci cand lumina este aprinsa tot timpul.
 
Iluminarea brusca consta in expunerea pasarilor la o lumina de mare intensitate, pe perioade foarte scurte, prin utilizatea unor lampi de 1.000-1.500 W, care se aprind de 3-4 ori pe noapte, timp de 20-30 secunde.
 
Ventilatia
 
Ventilatia conditioneaza in masura hotaratoare posibilitatea cresterii pasarilor in spatii inchise. Fiind vorba de adaposturi fara ferestre si cu o latime de peste 10 m, ventilatia fermei va fi realizata prin intermediul electroventilatoarelor.
 
Vor fi acceptate urmatoarele limite in ceea ce priveste viteza de circulatie a aerului in interiorul halelor: la nivelul pasarilor 0,2-0,3 m/sec.; la nivelul orificiilor de admisie si evacuare, 1 m/sec. cel mult.
 
Necesarul de aer al pasarilor este in stransa legatura cu varsta (deci cu greutatea corporala). Temperatura, ventilatia si lumina trebuie controlate de termostate si ceasuri programatoare.
 
Concentratia amoniacului: maximum 0,2 la mie.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton