Crescatorie de gaini in sezonul rece. Incalzirea adapostului
Izolatia termica se opune transferului de caldura din locurile calde spre cele reci. Rolul ei este: de a diminua necesitatea incalzirii adapostului in perioadele reci, de a limita necesitatea racirii adaposturilor in perioadele calde si de a evita aparitia condensului.
Calitatea izolatiei faciliteaza controlul microclimatului din adapost si contribuie la scaderea indicelui de consum specific de furaje, asigurand in acelasi timp o stare sanitar- veterinara corespunzatoare pasarilor.
In sezonul rece este economic si preferabil sa se mentina temperatura corporala normala a pasarilor prin incalzirea adapostului, decat prin hranirea pasarilor cu o hrana bogata energetic.
Energia necesara climatizarii este mai ieftina decat suplimentul special de hrana. De retinut este procentul mare de pierderi de caldura (50-65%) prin plafon, care impune masuri speciale de izolare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios si 100...
Oferta Speciala
valabila 48h
Dintre sistemele de incalzire, numai cele directionale bazate pe infrarosii asigura o satisfacere corecta a exigentelor de temperatura.
Incalzirea prin radiatie infrarosie (IR) se bazeaza pe un element emitator care asigura directionarea catre corpurile de incalzit a intregii energii, pierderile prin aer fiind nesemnificative. Senzatia de caldura dispare rapid la indepartarea sursei de IR.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri profitabile la tara
Am mai spus-o de multe ori faptul ca mediul rural este o oportunitate excelenta pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. De data asta, iti recomandam cateva idei prfitabile la tara destinate intreprinderilor mici.... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>