Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Agricultura ecologica

Sofranul se dezvolta bine in climat temperat, la altitudini de la 1500 m pana la 2400 m. Sofranul necesita soluri lutoase, bine drenate si uscate, obisnuite, de gradina.
Un sol mediu cu reactii neutre pana la alcaline este potrivit pentru cultivarea sofranului.
Terenurile care primesc ploaie de 30 pana la 40 cm si sunt acoperite cu zapada in timpul iernii sunt potrivite pentru cultivare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ploile de primavara sunt favorabile pentru promovarea producerii de noi bulbi, in timp ce un al doilea val de ploi la sfarsitul verii sau la inceputul toamnei incurajeaza inflorirea abundenta.
Sofranul creste intr-o gama larga de soluri, dar se dezvolta cel mai bine in soluri argilo-calcaroase profunde, bine drenate, care au o textura suficient de afanata si permit penetrarea usoara a radacinii.
Solurile nu trebuie sa fie bogate in substante nutritive. Cu toate acestea, solurile cu un PH sarac sau bogat in calcar, precum si cele slab drenate, sunt nepotrivite.
Sofranul incepe cresterea in toamna, isi pastreaza frunzele in timpul iernii si intra intr-o stare latenta pana la sfarsitul primaverii, astfel incat sa scape de temperaturile ridicate din timpul verii.
Un climat subtropical bland este considerat cel mai potrivit pentru cultivarea sofranului. Regiunile in care sofranul este cultivat in Grecia sunt caracterizate printr-un microclimat specific: precipitatii anuale de peste 500 mm, 6-7°C temperatura minima medie si 13.5-19°C temperatura maxima medie in cursul lunii octombrie si noiembrie.
Recolta indura seceta, dar in anumite etape de crestere apa este indispensabila. Aceste momente critice, atunci cand este necesara ploaia sau irigarea, includ lunile martie si aprilie, cand cresc bulbii, si septembrie, pentru imbunatatirea cantitativa si calitativa a culturii.
Afla mai multe detalii despre cultura si cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Afla mai multe detalii despre cultura si cum poti face un business din cultura de sofran cu ajutorul ghidului complet "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News