Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daciana Sarbu a promovat agricultura ecologica romaneasca in cadrul forumului Langenburg

daciana-sarbu-a-promovat-agricultura-ecologica-romaneasca-in-cadrul-forumului-langenburg

Daciana Sarbu, eurodeputata PSD membra in Comisia de Agricultura a Parlamentului European, participa astazi la Forumul Langenburg pe tema securitatii alimentare - reuniune organizata din initiativa Printului Philipp de Hohenlohe-Langenburg in localitatea Langenburg (Germania).


Potrivit unui comunicat al PSD, eurodeputata a fost invitata la acest Forum la sugestia Printului Charles (invitat special al evenimentului), ca urmare a recunoasterii de care se bucura eforturile sale de promovare (in Romania si in Europa) a agriculturii sustenabile, a micilor fermieri si a agriculturii ecologice.

Forumul a fost organizat de Printul Philipp Hohenlohe-Langenburg, Joschka Fischer (fost ministru de Externe al Germaniei) si Alexander Müller (director general adjunct al FAO) cu sprijinul organizatiei coordonate de Printul Charles - International Sustainability Unit.

Unul dintre subiectele principale ale Forumului este intarirea rolului fermelor mici si al lanturilor de aprovizionare scurte, care pot asigura un grad mai mare de sustenabilitate a agriculturii, oferind in acelasi timp hrana de calitate si sustinand dezvoltarea comunitatilor locale.

„Privesc acest eveniment ca pe o oportunitate de a promova agricultura bio romaneasca, agricultura traditionala si potentialul deosebit al Romaniei in acest domeniu. Printul Charles este deja un bun cunoscator al acestor realitati si profit de ocazie pentru a prezenta si celorlalti participanti oportunitatile si extraordinarele calitati ale Romaniei in acest sector. Fermele mici sunt o realitate importanta a agriculturii noastre si ele trebuie sustinute si puse in valoare in anii urmatori. Acestea nu numai ca sunt unica sursa de supravietuire a multor familii, dar ofera in acelasi timp produse de inalta calitate, cu specific local si joaca un rol important in pastrarea traditiilor. Ca europarlamentar, m-am luptat pentru ca fermele mici sa fie sprijinite in viitorul buget european, si ma bucur ca exista un alt cadru in care pot relua pledoaria mea in favoarea acestora”, subliniaza Daciana Sarbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Forumul Langenburg 2013 reuneste persoane si organizatii ce activeaza in domeniul agriculturii si alimentatiei – inclusiv reprezentanti ai asociatiilor de fermieri si ai marilor companii din industria alimentara, dar si grupuri de activism ecologic, experti in securitate alimentara si reprezentanti politici.

Reuniunea are ca obiectiv facilitarea unui dialog intre factori din diverse sfere de activitate asociate agriculturii si alimentatiei, care sa contribuie impreuna la dezvoltarea unor practici sustenabile, mai sanatoase pentru consumatori si pentru mediu.

Ca eurodeputata in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, Daciana Sarbu a avut o activitate intensa, promovand in mod special cresterea rolului agriculturii bio.

Ca raportoare pe tema rolului strategic al agriculturii in contextul securitatii alimentare, a solicitat Comisiei Europene sa sustina, prin programe si fonduri europene speciale, agricultura traditionala, exploatatiile familiale, fermele mici, precum si agricultura ecologica.

In cadrul dezbaterilor privind reforma Politicii Agricole Comune, deputata europeana a elaborat, de asemenea, amendamente vizand fonduri pentru dezvoltare rurala destinate modernizarii si extinderii fermelor mici, acordarea de stimulente pentru lanturile locale de aprovizionare cu alimente, sprijinirea tinerilor fermieri.

In tara, eurodeputata a initiat, alaturi de ministrul Agriculturii Daniel Constantin, un grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania.

Obiectivul acestuia este reunirea intr-un dialog deschis, axat pe solutii, a reprezentantilor autoritatilor, a producatorilor, precum si a tuturor celor interesati de dezvoltarea sectorului bio in Romania, in conditiile potentialului deosebit de care beneficiaza Romania la acest capitol.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016