Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gorj: Prima editie a Sarbatorii Capsunelor de Polovragi

gorj-prima-editie-a-sarbatorii-capsunelor-de-polovragi

Autoritatile judetene si cele de la nivel local intentioneaza ca prin aceasta manifestare sa promoveze renumitele soiuri de capsune de Polovragi, precum si alte produse derivate specifice zonei.


La sfarsitul acestei saptamani, o noua activitate destinata produselor traditionale se va inscrie in calendarul manifestarilor de acest gen derulate la nivel national, fiind vorba de prima editie a unui eveniment ce se doreste a deveni traditie in zona comunei Polovragi din judetul Gorj.
 
Este vorba de Sarbatoarea Capsunelor de Polovragi, manifestare organizata pentru prima data, cu sprijinul autoritatilor judetene si locale. Cu aceasta ocazie, cultivatorii de capsune din zona vor avea ocazia sa-si promoveze produsele in cadrul unei expozitii cu vanzare, la standurile careia vor fi prezentate si produse derivate precum gemuri, dulceturi sau nectaruri, avand la baza capsunele si fructele de padure.
 
Printre organizatori  organizator va fi si Camera Agricola Gorj, al carei director, Alin Petrica, a declarat ca prin aceasta manifestare se incearca aducerea in prim plan a cunoscutelor soiuri de capsune de Polovragi, precum si a celorlalte produse bio sau naturale , specifice zonei.
 
Pe langa expozitia cu vanzare, in cadrul Sarbatorii Capsunelor de Polovragi se vor mai organiza si doua consursuri, mai precis „Cea mai frumoasa capsuna” si „Cea mai frumoasa si gustoasa tarta cu capsune”, iar pe scena se va desfasura un spectacol de muzica si dansuri populare oferit de ansamblul folcloric Cheile Oltetulului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La nivelul localitatii, cultivarea capsunelor reprezinta una dintre principalele surse de venit ale satenilor, zona pe care sunt cultivate fructele respective fiind printre cele mai intinse din Olteniam insumand peste 200 de hectare.
 
Primarul comunei, Stefan Fasulescu spune ca an de an productia de capsune este foarte buna, insa producatorii se confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste piata de desfacere. „Au venit si anul acesta reprezentantii unei fabrici de conserve, dar au cumparat kilogramul de fructe la un pret derizoriu, de doi lei per kilogram. Am tot incercat sa luam legatura cu investitori, dar nu am avut noroc sa se tina de cuvant si sa faca aici o fabrica. Este munca multa si oamenilor li se ofera bani putini. Mai vin si speculantii, care iau de la Polovragi capsune cu 2 lei si levand cu cinci lei in piata din Targu-Jiu”, a declarat in acest sens primarul localitatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016