Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ocupa un loc important pe harta energiilor regenerabile

romania-ocupa-un-loc-important-pe-hartaenergiilor-regenerabile

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a participat, la finele lunii trecute, la Conferinta privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic.


Printre subiectele de discutie abordate in cadrul acestui eveniment s-au numarat mecanismele financiare inovative pentru investitiile in protectia mediului, modalitatile de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor si strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat rolul deosebit de important pe care il detin regiunile, motorul care sustine dezvoltarea statului respectiv.

"Noul guvern al Romaniei crede in puterea regiunilor, de aceea ne asumam un proiect la nivel national de o asemenea anvergura, in special pentru a stimula dezvoltarea, proiect pe care il vom implementa pana la sfarsitul anului 2013. Cand vom reusi, vom pune Romania pe un curs normal de crestere accelerata, dezvoltare durabila, dar si reducerea polarizarii economice si sociale", a precizat ministrul.

O alta tema abordata in cadrul conferintei s-a referit la implementarea noilor energii la nivel regional. in acest context, ministrul Rovana Plumb a afirmat faptul ca Romania ocupa un loc important pe harta energiei, detine un potential semnificativ in dezvoltarea energiilor regenerabile, iar guvernul actual are ambitia de a dezvolta proiecte importante in aceste domenii. Pe de alta parte, s-a pus in discutie problematica reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera, printr-o stransa cooperare a tuturor factorilor implicati la nivel national, regional si local.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Avem ca prioritate zero indeplinirea obiectivelor ambitioase, stabilite de Uniunea Europeana de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20% pana in 2020, cresterea cu 20% a ponderii energiilor regenerabile in totalul consumului energetic si cresterea eficientei energetice cu 20%. Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, pe care il gestionez, coordoneaza pregatirea politicilor al caror obiectiv strategic este dezvoltarea unei economii bazata pe emisii reduse de dioxid de carbon", a adaugat Rovana Plumb.

in ceea ce priveste R20, structura creata de fostul guvernator Arnold Schwarzenegger, ministrul Mediului a subliniat faptul ca Romania intentioneaza sa lucreze in cadrul acestei platforme, prin promovarea proiectelor cu potential de reducere a CO2, incurajarea de investitii in energie regenerabila si crearea de locuri de munca verzi.

"in spatele tuturor acestor obiective se afla componenta umana, careia trebuie sa-i acordam dreptul de decizie, incurajand in acelasi timp parteneriatul public privat", a conchis Rovana Plumb.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016