Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Atentie! Informatii pentru fermele afectate de inundatii
Activitatile care trebuie realizate in fermele care au fost afectate de inundatii:
1 Contabilizarea pagubelor atat din punct de vedere numeric cat si valoric
2 Realizarea notificarilor de dauna catre companiilor de asigurari cu privire la producerea evenimentului pentru ca un evaluator de pagube sa ajunga in ferma pentru a evalua pagubele
3 Realizarea necesarului de materiale [rasaduri, sfoara, turba, mranita, pesticide, dezinfectanti, alveole, folie de polietilena, structuri ale solariilor care au fost afectate partial, component ale sisitemului de ferti-irigare, araci (unde este cazul)].
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
4 Realizarea necesarului de forta de munca manuala astfel incat efectele inundatiilor sa fie inlaturate in cel mai scurt timp pentru a se relua activitatea de productie in ferma.
5 Reinsamantarea culturilor (hibrizi cu perioade scurte de vegetatie) din care nu mai pot fi achizitionate rasaduri; trebuie luat in calcul ca pe perioadele calde si insorite varsta optima a rasadurilor pentru plantare este mai mica cu 10-12 zile comparativ cu perioada de producerea lor din timpul iarnii.
6 Dezinfectarea rasadurilor si a pamanturilor utilizate la infiintarea culturilor in solarii
7 Aplicarea tratamentelor atat la culturile din solar cat si a celor din camp astfel incat sa se limiteze la maxim efectele inundatiilor - unele din ele au fost prezentate in materialul ,,Recomandari tehnologice pentru fermele legumicole in conditiile actualei instabilitati atmosferice”.
8 Replantarea rasadurilor de tomate, ardeioase, vinete, varza, sfecla, conopida, salata, etc in solar si camp pentru ca prin valorificarea lor sa se mai recupereze din pierderi.
9 In cazul in care au fost afectate si ambalajele achizitionate si depozitate in ferma trebuie achizitionate altele noi pentru a asigura desfacerea legumelor in conditii optime.
10 Refacerea aleelor , canalizarii din ferma, santurilor de dirijarea apelor pluviale pentru a preintimpina un eventual nou effect al unei perioade ploioase, remontarea pe solarii a plaselor de umbrire si verificarea bunei ancorare a lor.
11 Realizarea lucrarilor de ingrijire conform tehnologiei de cultura specifice fiecarei culturi in cazul culturilor salvate si sau partial afectate de inundatii .
12 Continuarea demersurilor la companiile de asigurae pentru incasarea despagubirilor conform politelor de asigurare (in cazul fermelor care sunt asigurate).
13 Monitorizarea atenta a culturilor (mai ales celor din camp) pentru prevenirea atacului de daunatori si boli si pentru a inlaturara efentualele efecte negative a baltirii apei si refacerea rigolelor de drenare a apei de pe terenurile afectate de inundatii, chiar si dupa o ploaie cu 8 – 10 l/mp.
Autor: Dr. Ing. Laurentiu Rinchita
Considerati ca acest articol v-a fost de ajutor? Va rugam sa ne raspundeti la adresa agricultura@rs.ro.
Autor:
Laurentiu Rinchita
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
- » Prognoza agrometeorologica 21 - 27 ianuarie 2024. Se recomanda efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole
- » Prognoza agrometeorologica 14 - 20 ianuarie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura
- » Prognoza agrometeorologica 24 - 30 decembrie 2024. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine
- » Prognoza agrometeorologica 17 - 23 decembrie 2024. La speciile pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus vegetativ
- » Prognoza agrometeorologica 10 - 16 decembrie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii