Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: AgroMeteo

Activitatile care trebuie realizate in fermele care au fost afectate de inundatii:
1 Contabilizarea pagubelor atat din punct de vedere numeric cat si valoric
2 Realizarea notificarilor de dauna catre companiilor de asigurari cu privire la producerea evenimentului pentru ca un evaluator de pagube sa ajunga in ferma pentru a evalua pagubele
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
3 Realizarea necesarului de materiale [rasaduri, sfoara, turba, mranita, pesticide, dezinfectanti, alveole, folie de polietilena, structuri ale solariilor care au fost afectate partial, component ale sisitemului de ferti-irigare, araci (unde este cazul)].
4 Realizarea necesarului de forta de munca manuala astfel incat efectele inundatiilor sa fie inlaturate in cel mai scurt timp pentru a se relua activitatea de productie in ferma.
5 Reinsamantarea culturilor (hibrizi cu perioade scurte de vegetatie) din care nu mai pot fi achizitionate rasaduri; trebuie luat in calcul ca pe perioadele calde si insorite varsta optima a rasadurilor pentru plantare este mai mica cu 10-12 zile comparativ cu perioada de producerea lor din timpul iarnii.
6 Dezinfectarea rasadurilor si a pamanturilor utilizate la infiintarea culturilor in solarii
7 Aplicarea tratamentelor atat la culturile din solar cat si a celor din camp astfel incat sa se limiteze la maxim efectele inundatiilor - unele din ele au fost prezentate in materialul ,,Recomandari tehnologice pentru fermele legumicole in conditiile actualei instabilitati atmosferice”.
8 Replantarea rasadurilor de tomate, ardeioase, vinete, varza, sfecla, conopida, salata, etc in solar si camp pentru ca prin valorificarea lor sa se mai recupereze din pierderi.
9 In cazul in care au fost afectate si ambalajele achizitionate si depozitate in ferma trebuie achizitionate altele noi pentru a asigura desfacerea legumelor in conditii optime.
10 Refacerea aleelor , canalizarii din ferma, santurilor de dirijarea apelor pluviale pentru a preintimpina un eventual nou effect al unei perioade ploioase, remontarea pe solarii a plaselor de umbrire si verificarea bunei ancorare a lor.
11 Realizarea lucrarilor de ingrijire conform tehnologiei de cultura specifice fiecarei culturi in cazul culturilor salvate si sau partial afectate de inundatii .
12 Continuarea demersurilor la companiile de asigurae pentru incasarea despagubirilor conform politelor de asigurare (in cazul fermelor care sunt asigurate).
13 Monitorizarea atenta a culturilor (mai ales celor din camp) pentru prevenirea atacului de daunatori si boli si pentru a inlaturara efentualele efecte negative a baltirii apei si refacerea rigolelor de drenare a apei de pe terenurile afectate de inundatii, chiar si dupa o ploaie cu 8 – 10 l/mp.
Autor: Dr. Ing. Laurentiu Rinchita
Considerati ca acest articol v-a fost de ajutor? Va rugam sa ne raspundeti la adresa agricultura@rs.ro.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News