Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic 13-19 august

buletin-agrometeorologic-13-19-august

Perioada urmatoare va aduce temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit in aproape toate zonele de cultura, fiind caracterizata prin seceta si arsita.


Temperatura medie diurna a aerului va avea valori cuprinse intre 16˚C si 31 ˚C, cu abateri termice de 1˚C pana la 8˚C, pe intreaga suprafata. Temperaturile maxime inregistrate vor fi de 21˚C pana la 36˚C, iar cele minime se vor situa in intervalul 10˚C - 25˚C. Este posibil sa apara si ploi locale, sub forma de aversa, cu descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.
 
In cea mai mare parte a zonelor de cultura, cultura neirigata de porumb va avea valori scazute si deosebit de scazute ale continutului de apa in stratul de sol 0-100cm, inregistrandu-se astfel seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema.
In partea de est a Moldovei, in sudul, centrul si nordul Munteniei, in nord-vestul si sud-vestul Transilvaniei si in sud-estul Dobrogei rezerva de apa din sol se va incadra in limite satisfacatoare. 
Pe aroape intreg teritoriul agricol, continutul de umiditate din stratul de sol 0 – 20 cm va avea valori scazute si deosebit de scazute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pe suprafetle agricole cu deficite ridicate de apa in sol, starea de vegetatie a culturilor prasitoare neirigate se va deprecia, prezentand uscarea frunzelor bazale, boabe sistave, seminte seci sau coacere fortata. 
Floarea-soarelui se va afla la maturitatea in ceara (60-100%) si deplina (10-100%), pe aroape intreg teritoriul cultivat, iar izolat se pot aplica lucrarile de recoltare. Porumbul va parcurge fazele de matasire (80-100%), maturitate in laote (40-100%) si ceara (10-100%). Sfecla de zahar isi va alungi si ingrosa axa hipocotila (90-100%) si va parcurge procesul de acumulare a zaharului in radacina. La cartofi va continua cresterea tuberculilor si uscarea vrejilor, fiind posibila recoltarea la soiurile de vara.
La speciile de samantoase (mar, par, gutui) va continua cresterea rodului si acumularea zaharului in fructe, iar la samburoase (piersic, prun) vor continua lucrarile de recoltare.
 
Specialistii recomanda continuarea lucrarilor de recoltare la culturile de sezon si eliberarea terenurilor de resturile vegetale. De asemenea, se recomanda si aplicarea irigatiilor acolo unde exista seceta pedologica si aplicarea tratamentelor fito-sanitare la culturile de camp si pomi-viticole.








Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit

Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016