Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic 3 – 9 septembrie

buletin-agrometeorologic-3-9-septembrie

Perioada 3 - 9 septembrie va fi caracterizata printr-un regim termic al aerului predominant normal, in aproape tot arealul agricol.


In majoritatea regiunilor, temperaturile medii diurne vor avea valori cuprinse intre 11˚ C si 22˚ C. Temperatura maxima a aerului va fi intre 15˚C si 28˚C, iar temperata minima a aerului va fi intre 6˚C si 15˚C, cele mai scazute valori se vor inregistra in depresiuni.
Sunt posibile ploi locale, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, in majoritatea regiunilor.
 
Continutul de umiditate din sol, pe adancimea 0-100 cm, va avea valori scazute si foarte scazute la cultura neirigata de porumb, astfel in majoritatea zonelor de cultura se va inregistra seceta pedologica moderata, puternica si local extrema.
Aprovizionarea cu apa a solului, in nord-vestul Olteniei si al Munteniei, vestul si local in nordul Transilvaniei, nordul Banatului, nordul si izolat in estul Moldovei, se va apropia de optim.
In Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, centrul Transilvaniei, sud-estul si local in vestul Modovei, vestul Banatului si al Crisanei, stratul de sol 0 – 20cm va avea un continut scazut si deosebit de scazut de apa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h
In Maramures, Transilvania, Crisana, Banat, in nord-vestul si local in estul Munteniei, in nord-vestul Olteniei, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatore pana la apropiate de optim si optime.
 
Speciile prasitoare vor avea un ritm vegetativ normal, in special pe terenurile cu un continut mai ridicat de apa. Pe terenurile care prezinta seceta pedologica, procesele de maturare ale culturilor vor fi incetinite, prezentand ingalbenirea sau uscarea partiala a aparatului foliar al plantelor si fructe sau boabe mici si deshidratate.
Floarea-soarelui se va afla la maturitate deplina(30-100%) si se va putea recolta pe intreg teritoriul. Porumbul va parcurge etapele de maturitate in ceara (70-100%) si deplina (10-100%) si faza de recoltare.
Sfecla de zahar va parcurge etapele de ingrosare a axei hipocotile si acumularea de zahar in radacina, iar la cartof se vor usca vrejii si va incepe recoltarea la soiurile aflate la maturitate tehnologica. 
La pomii fructiferi si la vita de vie se va desfasura maturarea fructelor/boabelor si acumularea zaharului. La varietatile de sezon vor continua lucrarile de recoltare.










Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016