Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic 30 iulie- 5 august

buletin-agrometeorologic-30-iulie-5-august

Potrivit ANM, in perioada 30 iulie – 5 august, temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit, prima parte a intervalului fiind caniculara cu temperaturi de 35˚C. Temperatura medie diurna a aerului va avea valori de 17˚C pana la 32˚ C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, fiind mai ridicata cu 1˚ pana la 9˚C fata de valorile medii normale. Temperatura maxima a aerului va fi intre 24˚ - 40˚ C, iar temperatura minima intre 9˚ - 23˚ C.


Sunt prognozate posibile ploi sub forma de aversa, in aproape toata tara. In prima perioada a intervalului cantitatile de apa pot depasi, izolat, 25 l/mp, mai ales in sudul, centrul si estul tarii.
 
Culturile neirigate de porumb vor avea deficite ridicate de apa, pe profilul de sol 0 – 100 cm, cu o seceta pedologica moderata, puternica si local extrema, in Banat, Crisana, cea mai mare parte a Dobrogei, Olteniei, Transilvaniei, Munteniei si local in sud-estul Moldovei. 
 
Culturile prasitoare, indeosebi din sudul, vestul si local centrul tarii, vor fi afectate de ofilirea temporara si rasucirea aparatului foliar in orele de amiaza, ingalbenirea sau uscarea prematura a frunzelor bazale, din cauza temperaturilor foarte ridicate si a deficitul de apa din sol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Graul de toamna, insamantat in perioada optima va putea fi recoltat si din partea de nord a tarii. Floarea-soarelui va parcurge fazele de inflorire, polenizare si fecundare. Porumbul isi va definitiva formarea paniculului, acesta fiind la faza de inflorire si matasire, in majoritatea zonelor agricole. Hibrizii extratimpurii si timpurii, din partea de vest, sud si sud-est a tarii, isi vor continua maturitatea in lapte si ceara.
 
La semintoase (mar, par) vor creste fructele si se va acumula zaharul, iar la samburoase (cais, piersic, prun) se va produce maturitatea fructelor si recoltarea acestora.
Vita de vie isi va continua cresterea lastarilor laterali, iar la soiurile extratimpurii si timpurii de masa vor creste si se vor dezvolta boabele.
 
Specialistii recomanda continuarea lucrarilor de recoltare la culturile de toamna si pomii fructiferi si eliberarea terenurilor de resturile vegetale. De asemenea, se recomanda si aplicarea irigatiilor acolo unde exista seceta pedologica, aplicarea tratamentelor fito-sanitare la culturile de camp si pomi-viticole, dar si lucrari de combatere a buruienilor la culturile prasitoare.






Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016