Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic 8 – 14 august

buletin-agrometeorologic-8-14-august

In perioada 8 – 14 august vremea va fi caniculara, cu temperaturi mai ridicate decat in mod normal. Temperatura medie diurna a aerului va fi de 17˚C pana la 33˚C, cu o abatere termica de 1˚C - 10˚C pe suprafata agricola. Maximele vor fi cuprinse intre 22˚C si 40˚C, iar minimele vor cobori pana la 10˚C - 26˚C, la nivelul intregii tari. In vestul, nordul si centrul tarii sunt posibile ploi locale, nesemnificative din punct de vedere agricol, cu intensificari de scurta durata ale vantului.


Cultura neirigata de porumb va avea un continut scazut de umiditate pe adancimea de sol 0 - 100 cm, prezentand o seceta pedologica moderata, puternica si local extrema, pe aproape toata suprafata agricola. 
Stratul de sol 0 – 20 cm va avea un continut scazut de apa, deci o seceta pedologica moderata si un continut deosebit de scazut de apa, deci secat pedologica puternica si extrema, pe aproape tot teritoriul. Rezerva de umiditate va fi la limita optima inn estul Moldovei, local in centrul si nordul Munteniei, izolat in sud-estul Dobrogei si nordul Transilvaniei.
 
Floarea-soarelui se va afla la maturitatea in ceara ( 60% - 100%) si deplina (10% - 100%), pe intreg teritoriul. Porumbul va parcurge predominant fazele de matasire (80% - 100%), maturitate in lapte (40% - 100%) si ceara (10% - 100%). Sfecla de zahar isi va alungi si ingrosa axa hipocotila (90%-100%) si va parcurge procesul de acumulare a zaharului in radacina. La cartofi va continua cresterea tuberculilor si uscarea vrejilor, fiind posibila recoltarea la soiurile de vara. 
La vita de vie va continua cresterea si dezvoltarea boabelor, acumularea zaharului, dar si coacerea boabelor la soiurile de masa. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Specialistii recomanda continuarea lucrarilor de recoltare la culturile de toamna si pomii fructiferi si eliberarea terenurilor de resturile vegetale. De asemenea, se recomanda si aplicarea irigatiilor acolo unde exista seceta pedologica, aplicarea tratamentelor fito-sanitare la culturile de camp si pomi-viticole, dar si lucrari de combatere a buruienilor la culturile prasitoare.
 
 


Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016