Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 1-5 octombrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-1-5-octombrie

Perioada 1-5 octombrie 2018 se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general normal, pe aproape intreg teritoriul agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 6...20°C, limite apropiate de mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 10...25°C, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 2...15°C, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare.
 
Temperatura medie a solului la adancimea de 5 cm se va incadra intre 8...20°C, in cea mai mare parte a regiunilor, favorabila desfasurarii ritmurilor vegetative ale culturilor de toamna infiintate pana in prezent. Se prognozeaza ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, pe aproape intreg teritoriul.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe majoritatea suprafetelor agricole. Aprovizionarea cu apa a solului va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si sud-estul Transilvaniei, vestul si sudul Crisanei, izolat in nordul, estul si sud-vestul Olteniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, procesele de vegetatie specifice acestei perioade, coacere si maturare la speciile pomi-viticole, precum si cele de crestere la culturile de toamna vor evolua normal, exceptand zonele depresionare, unde ritmurile biologice se vor desfasura usor mai lent.
 
La hibrizii tardivi si semitardivi de porumb se va inregistra maturitatea deplina (70-100%) in cea mai mare parte a zonelor de cultura, fiind posibila finalizarea lucrarilor de recoltare.
 
Sub aspect fenologic, la sfecla de zahar se vor continua ingrosarea axei hipocotile, acumularea zaharului in radacina, maturitatea tehnologica, precum si recoltarea. La cultura de cartof se vor extinde lucrarile de recoltare pe majoritatea arealelor agricole.
 
Speciile pomicole vor parcurge maturarea fructelor/lemnului, recoltarea, ingalbenirea si caderea frunzelor, in toate plantatiile. In cea mai mare parte a podgoriilor, la vita de vie se vor putea definitiva lucrarile de recoltare, continuandu-se fazele de maturare a lemnului, ingalbenirea si caderea frunzelor.
 
In functie de data semanatului, rapita si orzul de toamna se vor afla predominant la germinare-rasarire (10-30%), totodata extinzandu-se lucrarile de insamantare. Pe ansamblu, lucrarile agricole de toamna (araturi, fertilizari, pregatirea patului germinativ, semanat, recoltare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale etc.) se vor putea efectua in conditii optime, doar in zilele fara precipitatii.
 
Recomandari de specialitate  
-Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole de sezon;
-Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale si efectuarea araturilor de toamna;
-Urgentarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ si a semanatului in epoca optima, in special in zonele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa in stratul arabil al solului.

Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016