Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 10-16 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-10-16-februarie

In intervalul 10-16 februarie 2016 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre -3...12°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 3...15°C, in toate zonele de cultura. Temperatura minima a aerului se va situa intre -8...9°C in cea mai mare parte a tarii, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a inghetului superficial la sol.
 
Se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), fiind insotite de intensificari ale vantului, in majoritatea zonelor de cultura. De asemenea, in primele zile ale intervalului, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol. Local, in zonele joase de campie se va semnala ceata.  
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim ?i optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Deficite moderate de umiditate in sol se vor inregistra izolat in vestul Moldovei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In majoritatea regiunilor agricole, la culturile de camp si speciile pomi-viticole se va continua stadiul de repaus biologic. Pe fondul mentinerii temperaturilor maxime mai ridicate din aer si sol, procesele vegetative la cerealierele de toamna se vor desfasura lent, indeosebi in nord-estul si sudul tarii.
 
In functie de data semanatului, cerealierele de toamna (orz si grau) vor parcurge formarea frunzei a treia si infra?irea (10-100%), pe intreg teritoriul agricol al tarii. La cultura de rapita va predomina faza de infrunzire (6-15 frunze), in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
In toate plantatiile, speciile pomi-viticole isi vor continua starea de repaus biologic. In conditiile agrometeorologice prognozate, in zilele cu precipitatii lucrarile agricole de sezon vor fi sistate temporar.  
 
Recomandari de specialitate
- Efectuarea controlului viabilitatii plantelor la culturile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod la speciile pomi-viticole;  
- Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna infiintate in epoca optima.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016