Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 11-16 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-11-16-martie

Sub aspect termic, in aceasta perioada va predomina o vreme mai calda decat in mod normal, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -1…10°C, abaterile termice pozitive fiind de 1…4°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -5…5°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 3…15°C, pe intreg teritoriul agricol. Sunt prognozate precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari temporare ale vantului.
 Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, prezinta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole ale tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Procesele vegetative ale speciilor de toamna se vor desfasura pe ansamblu normal, in aproape toata tara, exceptand zonele depresionare unde plantele se vor afla in continuare in stadiul de repaus biologic.
 
Functie de data semanatului, cerealierele de toamna (orz si grau) vor inregistra fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (20-100%).
 
Rapita semanata in perioada optima se va afla in faza de infrunzire (6-10 frunze), la scara intregii tari.
 
La speciile pomicole si viticole se va inregistra stadiul de repaus biologic, in toate plantatiile.
Lucrarile agricole de sezon vor fi sistate temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
- Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot, potasiu si fosfor la culturile de toamna semanate in epoca optima;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere in plantaĊ£iile pomi-viticole, respectiv fertilizari cu ingrasaminte organice si tratamente fitosanitare;
- Continuarea verificarii sistematice a viabilitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
- Pregatirea patului germinativ in vederea insamantarilor din prima urgenta (borceag, mazare, lucerna etc.) si efectuarea araturilor de primavara.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Urmareste-ne pe Google News
Newsletter gratuit
AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016