Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 13-19 ianuarie
In prima parte a perioadei 13-19 ianuarie 2017 va predomina un regim termic al aerului in general normal, dupa care, vremea va intra intr-un proces de racire treptata, in cea mai mare parte a tarii.
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -8...7°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -13...3°C pe intreg teritoriul agricol, producandu-se inghe? la sol.
Sub aspect pluviometric, se prognozeaza precipita?ii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), predominant sub forma de ninsoare, in aproape toata tara. De asemenea, vantul va prezenta intensificari temporare local cu aspect de viscol, indeosebi in zonele vestice si sudice. Izolat vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
valabila 48h
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Local in centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, culturile de camp si pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in toate regiunile agricole.
Pe fondul temperaturilor minime din aer scazute, la culturile de toamna semanate tardiv, precum si pe terenurile fara strat protector de zapada sau cu strat superficial (sub 10 cm), se vor putea semnala vatamari ale aparatului foliar (ingalbenire, brunificare, degeraturi).
De asemenea, pe arealele agricole cu strat consistent de zapada, procesele de iernare ale plantelor se vor desfasura in general normal. Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de formare a frunzei a treia (40-100%) si infratire (10-100%), iar in culturile tardive vor predomina rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%).
In functie de data semanatului, la cultura de rapita se va semnala predominant dezvoltarea aparatului foliar (6-13 frunze).
Speciile pomicole ?i viticole isi vor mentine stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon vor fi intrerupte temporar.
Recomandari de specialitate
- Efectuarea controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole.
Sursa: INMH
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 1 - 7 octombrie 2024. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 11 - 30°C
- » Prognoza agrometeorologica 24 - 30 septembrie 2024. Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda sub aspect termic
- » Prognoza agrometeorologica 3 - 9 septembrie 2024. Lucrarile agricole specifice campaniei de toamna se vor efectua pe ansamblu in conditii bune
- » Prognoza agrometeorologica 27 august - 2 septembrie 2024. Se recomanda efectuarea lucrarilor de recoltare la culturile prasitoare
- » Prognoza agrometeorologica 20 - 26 august 2024. Conditiile agrometeorologice vor permite desfasurarea lucrarilor agricole de sezon
Idei de afaceri in agricultura