Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 14-18 octombrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-14-18-octombrie

In prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului in general normal, dupa care se va produce o racire accentuata a vremii, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -2...11°C in primele zile, limite apropiate de normele climatologice şi -7...6°C spre sfarsitul perioadei, abaterile termice negative fiind de 2...6°C, in aproape toate regiunile agricole.
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -2...16°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -13...7°C, pe intreg teritoriul agricol al tarii, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, unde vor fi conditii de producere a brumei si inghetului la suprafata solului.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va fi cuprinsa intre 4...11°C in prima parte a intervalului, favorabila parcurgerii fazelor de germinare, rasarire si infrunzire la speciile de toamna infiintate pana in prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se prognozeaza ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) indeosebi in zonele vestice, nordice şi centrale, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. Local, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toate regiunile agricole.
 
Izolat, in estul Munteniei se vor semnala usoare excese de apa in sol. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra in centrul si sudul Dobrogei, izolat in vestul Crisanei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de toamna (rapita, orz si grau) vor evolua pe ansamblu normal in primele zile ale intervalului, iar in zonele depresionare, ritmurile de vegetatie vor fi mai lente si chiar stagnate temporar.
 
Starea de vegetatie se va mentine medie si buna pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, iar in semanaturile tardive, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba, iar densitatea redusa.
 
Culturile de orz si grau de toamna, in functie de data semanatului isi vor definitiva germinarea (80-100%), continuandu-se rasarirea si apariţia frunzei a treia (10-100%) pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Cele mai avansate in vegetatie vor fi cerealierele semanate in epoca optima la care se va declansa faza de infratire (10-30%). In Dobrogea, Muntenia, Moldova şi Crisana, rapita infiintata in perioada optima va parcurge infrunzirea (6-11 frunze).
 
La pomii fructiferi si vita de vie va fi posibila definitivarea fazei de maturare a lemnului/coardelor, inregistrandu-se predominant ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor, in aproape toate plantatiile. Izolat, va fi posibila declansarea fazei de repaus vegetativ. In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor efectua in conditii relativ bune.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor de resturile vegetale si a araturilor adanci de toamna;
- Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la speciile de toamna semanate in perioada optima;
- Efectuarea lucrarilor de arat in vii si livezi.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016