Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 15-19 octombrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-15-19-octombrie

Sub aspect termic, in acest interval va predomina o vreme mai calda decat in obisnuit, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...20°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 17...25°C, in aproape toata tara.

Temperatura minima a aerului se va incadra intre -5...15°C, la nivelul intregii tari, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, local fiind conditii de producere a brumei. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - aurul rosu Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul balsamic  ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Temperatura medie a solului la adancimea de 5 cm va oscila intre 8...18°C, optima parcurgerii proceselor vegetative ale culturilor de toamna semanate pana la aceasta data. Sunt posibile ploi locale, reduse cantitativ, fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.

Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si sud-estul Transilvaniei, izolat in nordul Olteniei si vestul Crisanei.

Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile mentionate, procesele vegetative la culturile de toamnǎ (rapita, orz si grau) aflate in primele faze de vegetatie (germinare, rǎsǎrire si infrunzire) se vor desfasura in general normal, indeosebi in zonele cu o buna aprovizionare cu apa a solului si in ritmuri usor mai lente in restul teritoriului agricol.

La hibrizii tardivi de porumb se vor finaliza lucrarile de recoltare pe ultimele suprafete. In toate bazinele specializate, sfecla de zahǎr se va afla in fazele de maturitate tehnologicǎ, continuandu-se de asemenea recoltarea.

La pomii fructiferi si vita de vie se vor inregistra maturarea fructelor si a lemnului, recoltarea, precum si ingǎlbenirea si cǎderea frunzelor, in majoritatea plantatiilor.

Culturile de toamnǎ (rapita, orz, grau) infiintate la inceputul epocii optime vor parcurge germinarea, rǎsǎrirea si aparitia primelor frunze (10-100%). Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta medie si slabǎ, indeosebi pe arealele agricole cu deficite de apǎ in sol.

Lucrǎrile agricole de toamnǎ (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregǎtirea patului germinativ, semǎnat, etc.) se vor efectua in general normal.

Recomandari de specialitate
-Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale si efectuarea arǎturilor de toamnǎ;
-Urgentarea lucrǎrilor de pregatire a patului germinativ si a semǎnatului in epoca optimǎ, in special pe terenurile cu o bunǎ aprovizionare cu apǎ a solului;
-Finalizarea lucrǎrilor de recoltare la produsele agricole de sezon de pe ultimele suprafete.

Sursa: INMH

 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 15-19 octombrie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Molly spune: Vreau să-i mulțumesc lui DR ZAMA pentru că m-a ajutat să-mi recuperez fosta după despărțire. Marele DR ZAMA poate rezolva, de asemenea, o mulțime de probleme maritale și multe altele....
22 Mar. 2019 15:02:36
Raspunde la intrebare
Fredmore spune: Ia-ți împrumutul acum în 48 de ore O zi buna Vrei să fii antreprenor, să începi un proiect sau să cumperi un apartament sau ești într-o soluție financiară, ajutorul tău vine acum,...
21 Mar. 2019 02:56:10
Raspunde la intrebare
Alida Ditmer spune: Eu sunt dna Alida Ditmer, vreau să împărtășesc o mărturie a vieții mele fiecăruia. am fost căsătorit cu sotul meu Andro, îl iubesc atât de mult încât am fost căsătoriți în ultimii 8...
18 Mar. 2019 12:56:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Grebla mica aplicata la coasa ca sa aseze in brazda granele cosite. ...

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016