Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 15-19 octombrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-15-19-octombrie

Sub aspect termic, in acest interval va predomina o vreme mai calda decat in obisnuit, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...20°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 17...25°C, in aproape toata tara.

Temperatura minima a aerului se va incadra intre -5...15°C, la nivelul intregii tari, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, local fiind conditii de producere a brumei. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Temperatura medie a solului la adancimea de 5 cm va oscila intre 8...18°C, optima parcurgerii proceselor vegetative ale culturilor de toamna semanate pana la aceasta data. Sunt posibile ploi locale, reduse cantitativ, fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.

Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si sud-estul Transilvaniei, izolat in nordul Olteniei si vestul Crisanei.

Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile mentionate, procesele vegetative la culturile de toamnǎ (rapita, orz si grau) aflate in primele faze de vegetatie (germinare, rǎsǎrire si infrunzire) se vor desfasura in general normal, indeosebi in zonele cu o buna aprovizionare cu apa a solului si in ritmuri usor mai lente in restul teritoriului agricol.

La hibrizii tardivi de porumb se vor finaliza lucrarile de recoltare pe ultimele suprafete. In toate bazinele specializate, sfecla de zahǎr se va afla in fazele de maturitate tehnologicǎ, continuandu-se de asemenea recoltarea.

La pomii fructiferi si vita de vie se vor inregistra maturarea fructelor si a lemnului, recoltarea, precum si ingǎlbenirea si cǎderea frunzelor, in majoritatea plantatiilor.

Culturile de toamnǎ (rapita, orz, grau) infiintate la inceputul epocii optime vor parcurge germinarea, rǎsǎrirea si aparitia primelor frunze (10-100%). Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta medie si slabǎ, indeosebi pe arealele agricole cu deficite de apǎ in sol.

Lucrǎrile agricole de toamnǎ (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregǎtirea patului germinativ, semǎnat, etc.) se vor efectua in general normal.

Recomandari de specialitate
-Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale si efectuarea arǎturilor de toamnǎ;
-Urgentarea lucrǎrilor de pregatire a patului germinativ si a semǎnatului in epoca optimǎ, in special pe terenurile cu o bunǎ aprovizionare cu apǎ a solului;
-Finalizarea lucrǎrilor de recoltare la produsele agricole de sezon de pe ultimele suprafete.

Sursa: INMH

 


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016