Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 15-21 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-15-21-noiembrie

Perioada 15-21 noiembrie 2017 se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod normal, pe aproape intreg teritoriul agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 2...12°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 5…15°C, in majoritatea regiunilor.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -2...9°C la nivelul intregii tari, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in estul Transilvaniei, izolat fiind conditii de producere a brumei. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 5...15°C, limite favorabile parcurgerii proceselor de crestere si dezvoltare la culturile de toamna semanate in epoca optima.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Local in estul si izolat in nord-estul Moldovei, centrul Dobrogei, nord-vestul si vestul Banatului, vestul Crisanei, continutul de apa din sol se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica).
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul hidro-termic din aer si sol favorabil va determina o evolutie pe ansamblu normala a proceselor biologice la speciile de toamna, iar in zonele depresionare, ritmurile de vegetatie vor fi mai lente. Uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine medie si buna, respectiv medie si slaba in culturile infiintate in afara epocii optime, precum si pe arealele unde se inregistreaza deficite de umiditate in sol.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) vor inregistra fazele de germinare, rasarire si aparitie a frunzei a treia (10-100%). Cele mai avansate in vegetatie vor fi culturile semanate in perioada optima aflate in faza de infratire (10-50%).
 
Sub aspect fenologic, cultura de rapita va parcurge rasarirea (75-100%), aparitia primei perechi de frunze (10-100%) si infrunzirea (6-11 frunze). La cultura de sfecla de zahar din centrul si nordul tarii se vor finaliza lucrarile de recoltare. In toate plantatiile, la speciile pomi-viticole se vor continua maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea frunzelor, local fiind posibila declansarea fazei de repaus vegetativ.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole specifice (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi de toamna, semanat, fertilizari) se vor desfasura in conditii bune.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale;
- Efectuarea araturilor adanci de toamna;
- Aplicarea ingrasamintelor minerale complexe la speciile de toamna semanate in perioada optima;
- Continuarea lucrarilor de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016