Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 19-23 decembrie

Vremea mai rece de la inceputul perioadei 19-23 decembrie 2016 va intra intr-un proces de incalzire treptata, aceasta devenind normala sub aspect termic, in aproape toata tara.
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -6...6°C, in cea mai mare parte a regiunilor. Temperatura minima a aerului va oscila intre -18...0°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, unde se va produce inghet la sol.
Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) pe aproape intreg teritoriul agricol, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, in zonele joase vor fi conditii de producere a cetii, asociate cu depunere de chiciura.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
valabila 48h
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, gradul de aprovizonare cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. In centrul Dobrogei se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata).
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul mentinerii temperaturilor minime mai scazute din aer, situate sub pragurile biologice critice de rezistenta ale plantelor (-7...-10...-15°C), la culturile de toamna se vor inregistra brunificari si arsuri ale aparatului foliar, in special in semanaturile efectuate in afara epocii optime si pe suprafe?ele agricole fara strat protector de zapada.
Cerealierele de toamna (orz si grau), in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata isi vor continua rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%), in aproape toate zonele de cultura.
Cultura de rapita din sudul, estul, centrul si vestul tarii va parcurge predominant faza de infrunzire (5-13 frunze). In toate plantatiile, pomii fructiferi si vita de vie se vor afla in stadiul de repaus vegetativ. In conditiile agrometeorologice men?ionate, lucrarile agricole de sezon se vor desfasura cu dificultate.
Recomandari de specialitate
-Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la speciile de toamna si a elementelor de rod la cele pomi-viticole;
-Administrarea ingrasamintelor minerale (fosfor si potasiu) la culturile de toamna infiintate in epoca optima;
-Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara pe terenurile fara strat protector de zapada si inghet superficial la sol.
Sursa: ANM
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 3.5 din 3 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 9 - 15 august 2022. Sunt posibile ploi locale, insotite de caderi de grindina
- » Prognoza agrometeorologica 2 - 8 august 2022. Sunt posibile ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului
- » Seceta continua: 154.773 hectare in 20 de judete
- » Prognoza agrometeorologica 26 iulie - 1 august 2022. Vremea este mai calda decat in mod obisnuit, chiar caniculara
- » Ministrul Agriculturii nu vrea sa declare stare de calamitate din cauza secetei
Idei de afaceri in agricultura