Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 20-26 ianuarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-20-26-ianuarie

Vremea rece de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de incalzire, devenind normala sub aspect termic, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -15...1°C in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...8°C si -9...3°C spre sfarsitul perioadei, limite apropiate de normele climatologice, in toate regiunile.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre -8...5°C, pe intreg teritoriul agricol. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -22...0°C in cea mai mare parte a zonelor de cultura, producandu-se inghet la sol.
 
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ninsoare, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, in aproape toata tara. Totodata, local vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Gradul de aprovizionare cu apa al solului in cultura graului de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe majoritatea suprafetelor agricole.
 
Deficite moderate de umiditate in sol se vor inregistra in centrul Dobrogei.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, culturile agricole vor parcurge starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. De asemenea, temperaturile minime din aer situate frecvent sub pragurile biologice critice de rezistenta ale speciilor de toamna (-10...-15...-20°C) vor determina deprecierea starii de vegetatie prin brunificari si degeraturi ale varfului frunzelor, in special pe terenurile fara strat de zapada, sau cu strat superficial.
 
Culturile de orz si grau de toamna se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (10-100%).
 
Sub aspect fenologic, rapita va parcurge dezvoltarea aparatului foliar (6-13 frunze), cu o stare de vegetatie a plantelor in general medie si slaba.
 
La pomii fructiferi si vita de vie se va inregistra stadiul de repaus vegetativ, in toate plantatiile. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp se vor desfasura cu dificultate.
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016