Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 21-26 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-21-26-noiembrie

Perioada se va caracteriza printr-o vreme pe ansamblu normala sub aspect termic, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -3...10°C, in aproape
toate zonele de cultura, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 1...13°C, la scara intregii tari.
 Temperatura minima a aerului se va situa intre -6...8°C, in majoritatea regiunilor
agricole, fiind conditii de producere a brumei şi a inghetului la sol.
 
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ploi locale in aproape toata tara, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in centrul si estul teritoriului, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ȋn primele zile ale intervalului, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40-50 l/mp, indeosebi in estul tarii.

 Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa pe adȃncimea de sol 0-50 cm in cultura graului de toamna, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica) se vor mentine indeosebi in centrul, sud-estul si local in estul tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
 Ca urmare, procesele de crestere şi dezvoltare ale speciilor de toamna se vor
desfasura in general normal pe majoritatea suprafetelor agricole, iar in depresiunile din nordul şi centrul tarii, ritmurile de vegetatie vor evolua usor mai lent.
 
Fenologic, orzul si graul de toamna vor inregistra rasarirea (50-100%), aparitia
frunzei a treia (30-100%), precum si infratirea (10-80%).
 
Starea de vegetatie a cerealierelor se va mentine pe ansamblu buna si medie, iar pe suprafetele cu deficite de apa in sol si in semanaturile efectuate tardiv, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.
 
Cultura de rapita isi va definitiva faza de rasarire (100%), continuandu-se totodata infrunzirea (6-15 frunze), plantele prezentand o stare de vegetatie in general buna si medie.
 
Ȋn plantatiile pomicole si viticole va fi posibila finalizarea fazei de maturare a lemnului/coardelor, continuandu-se totodata caderea masiva a frunzelor, speciile fiind in general bine adaptate conditiilor de iernare.
 
Ȋn zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari,etc.) se vor desfasura in condiţii relativ bune.
 
Recomandari de specialitate
• Continuarea si chiar finalizarea araturilor adanci de toamna;
• Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la culturile infiintate in
epoca optima;
• Lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016