Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 22-28 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-22-28-noiembrie

In acest interval va predomina un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod obisnuit, pe aproape intreg teritoriul agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -1...12°C in toate zonele de cultura, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 3…16°C, in majoritatea regiunilor. Temperatura minima a aerului se va situa intre -5...8°C la nivelul intregii tari, izolat fiind conditii de producere a brumei si inghetului superficial la sol.
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale in aproape toate regiunile agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) izolat in nordul, centrul si vestul tarii, acestea fiind insotite de intensificǎri temporare ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate in cultura graului de toamna, pe profilul de sol 0-50 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Local in estul si izolat in nord-estul Moldovei, centrul Dobrogei, nord-vestul si vestul Banatului, vestul Crisanei se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, ritmurile de vegetatie la culturile de camp si pomi-viticole vor fi in general normale in cea mai mare parte a tarii si mai incetinite in depresiunile din nordul si centrul tarii. De asemenea, starea de vegetatie a plantelor se va mentine bunǎ si medie in semanaturile efectuate in epoca optima si pe terenurile cu o aprovizionare satisfǎcǎtoare cu apa a solului, respectiv medie si slabǎ in culturile infiintate tardiv si pe arealele agricole unde se vor semnala in continuare deficite moderate de apa in sol.
 
In functie de data semǎnatului, speciile de orz si grau de toamna se vor afla in diferite faze de vegetatie, respectiv germinare (90-100%), rasarire (70-100%) si aparitia frunzei a treia (30-100%), mai avansate fenologic fiind culturile aflate la infratire (10-80%). Rapita isi va continua in bune conditii rasarirea (75-100%) si infrunzirea (6-11 frunze), la nivelul intregului teritoriu agricol.
 
Pomii fructiferi si vita de vie vor parcurge fazele de maturare a lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor, precum si adaptarea la conditiile de iernare, in majoritatea plantatiilor.
 
In zilele fara precipitatii, lucrǎrile agricole specifice (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, arǎturi, fertilizǎri, recoltarea de pe ultimele suprafete) se vor efectua in general normal.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de eliberare a suprafetelor de resturile vegetale si efectuarea araturilor adanci de toamnǎ;
- Continuarea aplicǎrii ingrasamintelor pe bazǎ de azot si fosfor la culturile de toamna;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: INMH
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016