Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 26 martie - 1 aprilie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-26-martie-1-aprilie

In prima parte a perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, dupa care, se va produce o racire treptata a vremii, in majoritatea regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...16°C in primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C şi 2...11°C spre sfarsitul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 5...22°C, la scara intregii tari.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -2...10°C. Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori situate intre 6...14°C pe majoritatea suprafetelor agricole, favorabile pregatirii patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de primavara.
 
Se prognozeaza precipitaţii sub forma de ploi locale in cea mai mare parte a teritoriului, fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.  
Caracteristici agrometeorologice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, se va mentine in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.
 
Deficite moderate de umiditate in sol, se vor inregistra in nordul Moldovei, centrul si sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramuresului, nord-vestul si sudul Crisanei, local in estul si vestul Banatului, izolat in nord-estul Munteniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile de vegetatie ale speciilor de camp si pomi-viticole se vor desfasura pe ansamblu normal, pe aproape intreg teritoriul agricol. Starea de vegetatie a culturilor semanate in perioada optima se va prezenta buna si medie, iar la cele intarziate fenologic, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.
 
Orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (25-100%), precum si local inceputul alungirii tulpinii (10-20%).
 
Sub aspect fenologic, rapita se va afla in faza de dezvoltare a aparatului foliar (7-12 frunze), pe toate suprafetele cultivate. Pomii fructiferi isi vor continua repausul biologic in cea mai mare parte a plantatiilor, iar la speciile timpurii de samburoase se va inregistra inmugurirea.
 
La vita de vie din cea mai mare parte a podgoriilor se va semnala faza de „plans”. In zonele depresionare din nordul şi centrul tarii se va mentine starea de repaus biologic.
 
In zilele fara precipitatii vor fi posibile lucrarile agricole specifice (araturi, pregatirea patului germinativ, semanat/plantat, taieri si tratamente in vii si livezi, fertilizari si erbicidari).
 
Recomandari de specialitate
- Pregatirea patului germinativ şi semanatul culturilor de primavara;
- Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale si foliare;  
- Efectuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor, tratamente fito-sanitare, taieri de rodire in vii si livezi), la speciile de camp si pomi-viticole;
- Verificarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau, rapita);
- Controlul evolutiei mugurilor de rod si a coardelor la vita de vie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016