Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 februarie - 4 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-27-februarie-4-martie

In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, in aproape toata tara


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 2...12°C pe intreg teritoriul agricol al tarii, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -3...7°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 5...18°C, la scara intregii tari. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploaie, insotite de intensificari temporare ale vantului, in cea in mai mare parte a regiunilor agricole.  
 Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, se va mentine in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate zonele de cultura ale tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul mentinerii temperaturilor maxime ridicate din aer, la culturile de toamna se vor inregistra reluari lente ale proceselor de crestere si dezvoltare, in aproape toata tara.
 
De asemenea, in zonele depresionare, speciile de camp şi pomi-viticole se vor afla in continuare in stadiul de repaus vegetativ. Orzul si graul de toamna, functie de data semanatului vor inregistra rasarirea, formarea frunzei a treia si infraţirea (20-100%).
 
Sub aspect fenologic, cultura de rapita se va afla in faza de infrunzire (5-12 frunze), pe toate suprafetele cultivate. Pomii fructiferi şi vita de vie isi vor mentine starea de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari.
 
 In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, taieri in vii şi livezi, discuiri etc.) se vor desfaşura in general in bune conditii, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Recomandari de specialitate
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot, potasiu si fosfor la culturile de toamna semanate in epoca optima;
- Lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole, respectiv fertilizari cu ingrasaminte organice si tratamente fitosanitare;
- Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
- Efectuarea araturilor de primavara si pregatirea patului germinativ in vederea insamantarilor din prima urgenta (borceag, mazare, lucerna, etc).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016