Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 februarie - 5 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-27-februarie-5-martie

In acest interval va predomina o alternanta de zile normale sub aspect termic, cu perioade in care regimul termic al aerului va fi in general mai ridicat decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a regiunilor.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 0...11°C in intervalele calde, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C si -5...6°C in restul zilelor, limite apropiate de mediile multianuale, pe intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 0...16°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va situa intre -10...7°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, producandu-se inghet la sol.
 
Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), reduse cantitativ, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra in nordul si centrul Dobrogei, local in nordul si estul Munteniei, sudul, estul, izolat centrul, nordul si nord-estul Moldovei, centrul si sud-estul Transilvaniei, nord-vestul Banatului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer si sol din zilele cele mai calde, la culturile de toamna si speciile pomi-viticole vor fi posibile reluari lente de vegetatie in aproape toata tara.
 
Local, datorita alternantei inghet-dezghet la sol, va fi posibila inregistrarea fenomenului de „descaltare” a plantelor de orz si grau de toamna. Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla in fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (20-100%).
 
Uniformitatea si vigurozitatea plantelor infiintate in perioada optima va fi buna si medie, iar in semanaturile tardive, starea de vegetatie se va prezenta medie si slaba. In functie de data infiintarii culturilor, la rapita se va inregistra infrunzirea (6-9 frunze), la scara intregii tari.
 
La speciile pomi-viticole se va semnala in continuare starea de repaus biologic. Lucrarile agricole specifice acestei perioade (araturi, fertilizari, taieri in vii si livezi, etc.) vor fi sistate temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
-Controlul biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a evolutiei mugurilor de rod in plantatiile pomi-viticole;
-Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in epoca optima;
-Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire) la pomii fructiferi si vita de vie.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 februarie - 5 martie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...

Masura in care un caracter se transmite de la o generatie la alta. Sinonim - coeficient de mostenire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016