Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 28 februarie - 6 martie
In perioada 28 februarie - 6 martie 2018 se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ninsoare la nivelul intregii tari, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului local cu aspect de viscol, indeosebi in regiunile sudice si sud-estice.
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -22...2°C in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.
Se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ninsoare la nivelul intregii tari, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului local cu aspect de viscol, indeosebi in regiunile sudice si sud-estice. De asemenea, in prima parte a intervalului vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Deficite moderate de umiditate in sol se vor inregistra izolat in nordul si nord-estul Moldovei, precum si in centrul Dobrogei.
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, speciile de rapita, orz si grau de toamna, precum si cele pomi-viticole se vor afla in starea de repaus biologic in toate zonele de cultura.
Totodata, temperaturile minime din aer si sol scazute din intervalele cele mai reci, situate sub pragurile biologice critice de rezistenta a plantelor (-10...-15...-20°C), precum si absen?a stratului protector de zapada sau a unui strat superficial (sub 10 cm), vor determina ingalbenirea ?i uscarea frunzelor bazale, precum si brunificarea varfului acestora, indeosebi in culturile infiintate tardiv.
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (25-100%), cu o stare de vegetatie a plantelor in general buna si medie.
Cultura de rapita isi va continua infrunzirea la nivelul intregii tari, uniformitatea si vigurozitatea fiind pe ansamblu medie si slaba. Speciile pomi-viticole vor parcurge starea de repaus vegetativ, in toate plantatiile.
In condi?iile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole specifice acestei perioade (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole) vor fi sistate temporar.
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a evolutiei mugurilor de rod la pomii-fructiferi si vita de vie.
Sursa: IMNH
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 17 - 23 decembrie 2024. La speciile pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus vegetativ
- » Prognoza agrometeorologica 10 - 16 decembrie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii
- » Prognoza agrometeorologica 3 - 9 decembrie. In zonele joase si de lunca se va produce ceata, izolat asociata cu burnita
- » Prognoza agrometeorologica 26 noiembrie - 2 decembrie 2024. Se recomanda lucrari agrotehnice de intretinere in vii si livezi
- » Prognoza agrometeorologica 19 - 25 noiembrie 2024. Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ploi locale