Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 29 iunie - 5 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-29-iunie-5-iulie

In primele zile ale intervalului 29 iunie - 5 iulie 2018 va predomina un regim termic al aerului in general normal, dupa care se va produce o racire in evolutia vremii, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 14...24°C la inceputul perioadei, limite apropiate de mediile multianuale si 11...21°C spre sfarsitul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...5°C, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 18...28°C, in aproape toat? tara. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 5...20°C, valori mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare.
 
Se prognozeaza ploi sub forma de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina, in aproape toata tara. De asemenea, in primele zile, cantitatile de apa vor putea depasi 20-30 l/mp si izolat, 50-60 l/mp.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii.
 
Local, in sud-estul si estul teritoriului agricol, se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica). Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Seceta pedologica moderata si puternica se va semnala local in sudul, estul si sud-estul tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Evolutia favorabila a regimului termic mediu diurn al aerului va imprima ritmuri in general normale in desfasurarea proceselor vegetative, atat la culturile de camp, cat si la speciile pomi-viticole, in cea mai mare parte a teritoriului agricol al tarii.
 
Orzul de toamn? se va recolta in continuare in cea mai mare parte a regiunilor, iar in zonele agricole din sudul, sud-estul si vestul tarii va fi posibil? finalizarea acestora. Cultura de grau de toamna va parcurge maturitatea lapte, cear? si deplin? (10-100%), iar in zonele de campie se vor extinde suprafetele agricole in curs de recoltare.
 
In functie de data semanatului, la rapita din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Transilvania aflat? la maturitatea deplin? se va continua recoltarea, izolat fiind posibila finalizarea acesteia.
 
Floarea-soarelui isi va continua cresterea si dezvoltarea aparatului foliar (80-100%), cu un ritm rapid de infrunzire, starea de vegetatie fiind in general buna. In jumatatea de sud a tarii se vor extinde suprafetele unde vor predomina fazele de formare a capitulului (40-100%) si inflorire (10-80%).
 
Sub aspect fenologic, porumbul, in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, se va afla la infrunzire (12-22 frunze), iar in semanaturile efectuate in epoca optima se vor semnala aparitia paniculului si inflorirea (10-100%), indeosebi la hibrizii extratimpurii si timpurii.
 
Sfecla de zahar din principalele bazine de cultur? va parcurge infrunzirea (10-25 frunze), precum si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (20-100%), iar la cartof se vor semnala imbobocirea (50-100%), inflorirea (20-100%) si formarea/cresterea tuberculilor (10-50%).
 
Speciile samburoase si semintoase vor inregistra cresterea rodului si infrunzirea. La soiurile timpurii de cires, cais si visin aflate la maturitatea tehnologica se va continua recoltarea.
 
Vita de vie se va afla in fazele de infrunzire, crestere si alungire a lastarilor laterali, precum si cresterea boabelor, in majoritatea plantatiilor. Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon (fertiliz?ri, erbicid?ri, prasile manuale/mecanice, tratamente fito-sanitare, recoltare si depozitare la culturile de toamn? si pomii fructiferi, etc.) vor fi intrerupte temporar de precipitatiile prognozate.
 
Recomandari de specisalitate
- Aplicarea tratamentelor fito-sanitare la culturile de camp si pomi-viticole;
- Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile manuale ?i mecanice) in culturile prasitoare, avand in vedere gradul ridicat de imburuienare;
- Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la culturile de toamna si pomii fructiferi;
- Deschiderea rigolelor de scurgere in vederea eliminarii excesului de apa de pe terenurile de lunca si cu drenaj defectuos.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016