Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 30 iulie-3 august

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-30-iulie-3-august

Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 19...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 25...35°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 13...24°C, la nivelul intregii tari. Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toata tara. Totodata, vor fi conditii de producere a grindinei, iar cantitatile de apa prognozate pot fi semnificative din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura neirigata de porumb, aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toate regiunile agricole ale tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra izolat in nordul, sud-vestul si estul Dobrogei, estul si sud-estul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Procesele de crestere si dezvoltare la toate culturile agricole se vor desfasura normal, in special pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului, iar in zonele afectate de seceta pedologica din sud-estul, sudul si local estul tarii, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta medie si slaba (deprecierea aparatului foliar prin ingalbenire, boabe sistave la porumb si seminte seci la floarea-soarelui).
 
In nordul si centrul tarii, la graul de toamna ajuns la maturitatea deplina (80-100%) va fi posibila finalizarea lucrarilor de recoltare. Sub aspect fenologic, porumbul va parcurge aparitia paniculului (60-100%), inflorirea si matasirea (35-100%), iar la hibrizii extratimpurii si timpurii se vor semnala maturitatea in lapte (10-100%) si maturitatea ceara (10-50%).
 
Cultura de floarea-soarelui infiintata in epoca optima isi va continua inflorirea (50-100%) si maturitatea ceara (10-100%) pe aproape intreg teritoriul agricol, cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu buna, respectiv medie in semanaturile tardive.
 
In aproape toate bazinele specializate, sfecla de zahar se va afla la alungirea si ingrosarea axei hipocotile (30-100%), iar cartoful la cresterea tuberculilor (50-100%), precum si vestejirea vrejilor la soiurile de vara.
 
In plantatiile pomicole se vor continua infrunzirea, cresterea/coacerea rodului, dezvoltarea mugurelui terminal si acumularea zaharurilor in fructe la soiurile de consum, precum si recoltarea la cele ajunse la maturitatea tehnologica.
 
Vita de vie va parcurge cresterea frunzelor si lastarilor, iar la soiurile extratimpurii si timpurii de masa, cresterea si local maturarea boabelor, in majoritatea podgoriilor. Lucrarile agricole de sezon vor fi sistate temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate:
-Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la graul de toamna, precum si la soiurile de vara de legume si fructe;
-Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale si efectuarea araturilor, indeosebi pe arealele cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului;
-Aplicarea tratamentelor fito-sanitare la cartof, vita de vie si pomi fructiferi.

Sursa: INMH
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton