Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 31 octombrie - 4 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-31-octombrie-4-noiembrie

Sub aspect termic, vremea normalǎ de la inceputul perioadei va intra treptat intr-un proces de racire, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 2…12°C in primele zile ale intervalului, limite apropiate de mediile climatologice şi -1…7°C spre sfarsitul perioadei, abaterile termice negative fiind de 1…4°C.
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 4...16°C, pe intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -5...8°C in toate regiunile, posibil mai scazuta in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm va fi cuprinsa intre 4...13°C in majoritatea zonelor de cultura, limite optime desfasurarii proceselor vegetative la culturile de rapita, orz si grau de toamna insamantate in epoca optima.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ploi locale in aproape toate regiunile agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in nordul si centrul tarii, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole. In centrul si sudul Dobrogei, izolat in vestul Crisanei si sud-estul Munteniei se va semnala seceta pedologica moderata si puternica.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile vegetative ale speciilor de toamna se vor desfasura in general normal, in majoritatea zonelor de cultura. Starea de vegetatie a plantelor va fi pe ansamblu buna si medie in cea mai mare parte a teritoriului agricol, exceptand semanaturile tardive si suprafetele cu deficite de apa in sol, unde uniformitatea şi vigurozitatea plantelor se va prezenta medie si slaba, iar densitatea redusa.
 
Totodata, datorita temperaturilor mai scazute din aer si sol din zonele depresionare, procesele de crestere si dezvoltare ale plantelor vor evolua usor mai lent.
 
In functie de data semanatului, culturile de orz si grau de toamna vor parcurge predominant germinarea (70-100%), rasarirea (50-100%) si aparitia frunzei a treia (10-80%). Sub aspect fenologic, cultura de rapita infiinţata in epoca optima se va afla in fazele de rasarire (50-100%) si infrunzire (4-8 frunze), in majoritatea zonelor agricole.
 
Sfecla de zahar din majoritatea bazinelor specializate se va recolta pe ultimele suprafete agricole. In majoritatea plantatiilor, la pomii fructiferi si vita de vie se vor semnala ȋn continuare maturarea lemnului/coardelor, ȋngalbenirea si caderea masiva a frunzelor, speciile fiind in general bine adaptate la conditiile de iernare.
 
Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor favoriza desfasurarea lucrarilor agricole de sezon, in aproape toate regiunile agricole ale tarii.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale;
-Continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
-Administrarea ingrasamintelor pe baza de azot si fosfor la culturile de toamna semanate in perioada optima;
-Efectuarea lucrarilor de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole.

Sursa: ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016