Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 4-10 aprilie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-4-10-aprilie

In intervalul 4-10 aprilie 2018 va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 5 - 18°C, abaterile termice pozitive fiind de 1 - 6°C, in majoritatea regiunilor. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 10 - 24°C, pe intreg teritoriul agricol al ?arii.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -1 - 12°C, in toate zonele de cultura, izolat fiind conditii de producere a brumei. Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse intre 6 - 12°C, in general optime pregatirii patului germinativ in vederea insamantarii culturilor din prima urgenta (lucerna, mazare, borceag, etc.), precum si a speciilor de primavara (porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar si cartof), indeosebi in zonele de campie.
 
Se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ploi locale, cu caracter de aversa, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toate regiunile agricole. Izolat in prima parte a perioadei, cantitatile de apa pot fi mai insemnate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa, in cultura graului de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, la nivelul intregii tari.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul termic din aer mai ridicat decat in mod obisnuit va determina reluarea treptata a proceselor de crestere si dezvoltare la culturile de camp si speciile pomi-viticole pe majoritatea suprafetelor agricole, exceptand depresiunile din estul Transilvaniei si nordul Moldovei, unde procesele vegetative se vor desfasura lent si temporar.
 
Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv. Culturile de orz si grau de toamna infiintate in perioada optima isi vor continua fazele de infrunzire si infratire (20-100%), plantele avand in medie 1-3 frati.
 
In semanaturile efectuate dupa 20 octombrie 2017 se va semnala rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%). In Dobrogea, Muntenia, Moldova si Transilvania, cultura de rapita va parcurge faza de dezvoltare a aparatului foliar.
 
In majoritatea plantatiilor, la speciile timpurii de samburoase se va inregistra umflarea mugurilor de rod, iar la semintoase se va mentine stadiul de repaus biologic. La vita de vie, local se va putea declansa faza de „plans” in aproape toata tara, iar in zonele nordice si centrale se va inregistra in continuare starea de repaus vegetativ.
 
Ca urmare, lucrarile agricole specifice campaniei de primavara (fertilizari, pregatirea patului germinativ, efectuarea insamantarilor la culturile de primavara, lucrari de intretinere la pomii fructiferi si vita de vie, etc.) se vor efectua in general in bune conditii, acestea fiind sistate temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate:
- Declansarea pregatirii patului germinativ si a semanatului la culturile de primavara din prima urgenta, in special pe terenurile unde umiditatea solului permite efectuarea unor lucrari de calitate;
- Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe-NPK);
- Lucrari de intretinere (combaterea buruienilor si tratamente fito-sanitare) la culturile de camp si pomi-viticole;
- Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara;
- Controlul evolutiei mugurilor de rod si a coardelor la vita de vie.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016