Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 5-11 aprilie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-5-11-aprilie

Pe ansamblu, in perioada 5-11 aprilie 2019 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, pe aproape intreg teritoriul agricol.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 6...18°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la nivelul intregii tari. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 11...24°C, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 1...12°C in cea mai mare parte a tarii, valori mai scazute inregistrandu-se in depresiunile din estul Transilvaniei. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va fi cuprinsa intre 8...19°C, favorabila pregatirii patului germinativ in vederea semanatului la culturile de primavara din prima urgenta (ovaz, orzoaica, mazare, borceag, sfecla de zahar, cartof), precum si la speciile prasitoare.
 
Se intrevad ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in toate zonele de cultura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm in cultura graului de toamna, se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema) in Dobrogea, Moldova si Crisana, pe suprafete agricole extinse din Transilvania si Muntenia, local in nordul si nord-vestul Banatului, izolat in sudul Olteniei.
 
Aprovizionarea cu apa a solului va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in Maramures, cea mai mare parte a Olteniei, Banatului, local in vestul, nordul, centrul si sudul Munteniei, nordul, centrul si izolat in sud-vestul Transilvaniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Conditiile agrometeorologice vor favoriza desfasurarea normala a proceselor biologice de crestere si dezvoltare ale culturilor de camp si pomi-viticole pe majoritatea suprafetelor de cultura, iar in zonele depresionare ritmurile vegetative ale plantelor vor fi usor mai lente.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) semanate in perioada optima isi vor continua fazele de infratire si alungire a tulpinii (10-100%), cu o stare de vegetatie in general buna si medie.
 
In culturile infiintate tardiv se vor inregistra formarea frunzei a treia (75-100%) si infratirea (40-100%), uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind pe ansamblu medie si slaba.
 
In Muntenia, Dobrogea si Transilvania, cultura de rapita va parcurge predominant alungirea tulpinii (10-100%) si aparitia inflorescentelor (10-30%), in toate regiunile agricole ale tarii. In cea mai mare parte a plantatiilor, la pomii fructiferi se vor semnala inmugurirea, dezmugurirea si inflorirea, precum si cresterea frunzelor.
 
Vita de vie isi va definitiva faza de „plans”, in special in podgoriile din jumatatea de nord a tarii, iar in restul teritoriului vor predomina inmugurirea si dezmugurirea. Culturile de primavara (orzoaica, sfecla de zahar, floarea-soarelui, porumb, cartof, etc.) infiintate pe suprafete agricole restranse isi vor continua fazele de germinare, rasarire si aparitie a primelor frunze.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile specifice campaniei agricole de primavara (pregatirea patului germinativ, semanatul culturilor de primavara, tratamente in vii si livezi, fertilizari, erbicidari, etc.) se vor efectua in general normal.

Recomandari de specialitate
-Continuarea si chiar finalizarea insamantarii culturilor din prima epoca (orzoaica, mazare, borceag, lucerna);
-Pregatirea patului germinativ si efectuarea lucrarilor de semanat la culturile de primavara (sfecla de zahar, floarea-soarelui, cartof, porumb), indeosebi pe arealele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
-Aplicarea ingrasamintelor minerale si foliare la cerealierele de toamna;
-Efectuarea lucrarilor de intretinere (combaterea buruienilor si tratamente fito-sanitare) la speciile de camp si in plantatiile pomi-viticole.
 
Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016