Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Buletin agrometeorologic pentru perioada 5-11 ianuarie
Intervalul 5-11 ianuarie 2018 se va caracteriza prin mentinerea unui regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, la nivelul intregii tari.
Se intrevad precipitatii predominant sub forma de ploaie, dar si izolat mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor.
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, aprovizionarea cu apa, pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra izolat in centrul, estul, nordul si nord-estul Moldovei, centrul Dobrogei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul termic din aer mai ridicat decat in mod obisnuit va imprima ritmuri in general normale in desfasurarea proceselor vegetative ale plantelor, in cea mai mare parte a regiunilor agricole. Cerealierele de toamna (orz si grau de toamna) vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (20-100%), starea de vegetatie fiind in general buna si medie.
In functie de data semanatului, rapita se va afla in faza de infrunzire (7-14 frunze) la nivelul intregii tari. Speciile pomicole si viticole isi vor continua starea de repaus biologic, in toate plantatiile. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi) se vor desfasura pe ansamblu normal.
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii araturilor de iarna pe suprafetele fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol;
- Aplicarea ingrasamintelor cu azot la culturile cerealiere de toamna si organice in plantatiile pomi-viticole;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere (incorporarea gunoiului de grajd, araturi, etc.) in vii si livezi.
Sursa: INMH
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 12 - 18 noiembrie. In zonele joase si de lunca se vor mentine conditii de producere a cetii, asociata cu burnita
- » Prognoza agrometeorologica 5 - 11 noiembrie 2024. Continutul de apa din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute
- » Prognoza agrometeorologica 29 octombrie - 4 noiembrie 2024. Precipitatiile prognozate vor fi reduse cantitativ
- » Prognoza agrometeorologica 22 - 28 octombrie 2024. Se recomanda urgentarea insamantarilor la orzul si graul de toamna
- » Prognoza agrometeorologica 15 - 21 octombrie 2024. Din punct de vedere pluviometric, sunt prognozate ploi locale
Idei de afaceri in agricultura