Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic valabil pentru perioada 03-09 noiembrie 2011

buletin-agrometeorologic-valabil-pentru-perioada-03-09-noiembrie-2011

Intervalul 03 - 09 noiembrie 2011 se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general normal, in cea mai mare parte a tarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 0...13°C, apropiata de normalul perioadei, la nivelul intregului teritoriu agricol.


Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 8...18°C, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura minima a aerului se va situa intre -8...9°C in aproape toata tara, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, unde se va produce bruma si inghet superficial la sol.

Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 5...12°C, valori favorabile parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie la speciile de toamna infiintate pana la aceasta data. Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, in aproape toata tara.

Aprovizionarea cu apa a solului pe profilul 0-20 cm (ogor) se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim şi optime, in cea mai mare a teritoriului agricol. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si local extrema) se vor inregistra pe unele areale din vestul, sudul si sud-estul tarii.

Ca urmare, procesele vegetative ale speciilor de toamna se vor desfaşura in general normal, in majoritatea zonelor de cultura. Starea de vegetatie a plantelor va fi pe ansamblu buna şi medie in cea mai mare parte a teritoriului agricol, exceptand semanaturile tardive şi suprafetele unde se mentin deficite de apa in sol, unde uniformitatea şi vigurozitatea plantelor se va prezenta medie şi slaba.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Culturile de orz şi grau de toamna semanate pana in prezent vor inregistra germinarea (80-100%), rasarirea (60-100%) şi aparitia frunzei a treia (10-40%). Functie de data semanatului, rapita va parcurge fazele de rasarire (70-100%) şi infrunzire (4-8 frunze), in majoritatea zonelor agricole.

in majoritatea plantatiilor, la pomii fructiferi si vita de vie se vor semnala in continuare maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea masiva a frunzelor. Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor favoriza desfaşurarea lucrarilor agricole de sezon, in aproape toate regiunile agricole ale tarii.



Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016