Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne rezerva luna iulie din punct de vedere agrometeorologic

ce-ne-rezerva-luna-iulie-din-punct-de-vedere-agrometeorologic

Luna iulie se va caracteriza printr-o vreme, in general, mai calda decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand centrul si nordul tarii, unde valorile termice din aer vor fi apropiate de mediile multianuale.


Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice, in majoritatea regiunilor agricole. Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperatura sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.

In cultura neirigata de porumb, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, indeosebi in centrul si nordul tarii. Fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, se va semnala in Dobrogea, Banat, Crisana, precum si in cea mai mare parte a Munteniei, a Olteniei si a Moldovei.

In conditiile meteorologice prognozate, ritmurile de vegetatie ale culturilor de camp se vor desfasura, in general, normal pe majoritatea suprafetelor agricole, in special pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului. De asemenea, in zilele cele mai calde, ca urmare a temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste pragurile biologice critice de rezistenta ale plantelor (30...32°C), la culturile prasitoare se va putea inregistra ofilirea temporara, rasucirea si uscarea partiala a aparatului foliar in orele de amiaza, indeosebi pe arealele agricole afectate de fenomenul de seceta pedologica.

In general, starea de vegetatie a culturilor semanate in epoca optima va fi buna si medie pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, iar in semanaturile tardive, precum si pe terenurile cu deficite ridicate de umiditate din sol, uniformitatea si vigurozitatea plantelor se va mentine medie si slaba.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cultura de grau de toamna isi va definitiva maturitatea in ceara, continuandu-se totodata coacerea deplina si recoltarea. La orzul de toamna se va incheia recoltarea.

In functie de data semanatului, floarea-soarelui isi va definitiva inflorirea, plantele aflandu-se la maturitate in ceara si deplina, in aproape toata tara. Local, in sudul tarii, la culturile ajunse la maturitatea tehnologica se vor declansa lucrarile de recoltare.
Din punct de vedere fenologic, porumbul va inregistra inflorirea paniculului, matasirea si maturitatea in lapte. Cele mai avansate in vegetatie vor fi culturile din sudul si vestul teritoriului, in special hibrizii timpurii, la care se va semnala maturitatea in ceara.
La sfecla de zahar din principalele bazine specializate, predominante vor fi fazele de ingrosare a axei hipocotile si acumularea zaharurilor in radacina.

Cartoful, in functie de data plantatului, va parcurge formarea si cresterea tuberculilor. Pe suprafetele agricole cu deficite ridicate de apa in sol se va inregistra uscarea prematura a vrejilor.
In majoritatea plantatiilor, la semintoase vor continua fazele de crestere si de dezvoltare a rodului, precum si acumularea zaharurilor, iar la speciile samburoase de cais, piersic si prun se va produce maturarea fructelor si recoltarea acestora.
Vita de vie din cea mai mare parte a podgoriilor va parcurge cresterea si dezvoltarea boabelor, iar la soiurile timpurii si extratimpurii de consum se vor semnala acumularea zaharurilor si coacerea in „parga”.

RECOMANDARI DE SPECIALITATE:
• Combaterea buruienilor (erbicidari, prasile manuale si mecanice) la culturile prasitoare;
• Administrarea tratamentelor fito-sanitare la speciile pomi-viticole;
• Lucrari de recoltare, transport si depozitare la cerealierele de toamna si fructele de sezon;
• Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
• Aplicarea irigatiilor pe suprafetele agricole afectate de seceta pedologica.

Sursa: ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016