Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciobanii au luat cu asalt sediul Ministerului Agriculturii

ciobanii-au-luat-cu-asalt-sediul-ministerului-agriculturii

Acestia au pichetat sediul institutiei, nemultumiti ca prin neinregistrarea berbecilor cu un certificat de origine pierd sprijinul cuplat, spunand ca animalele din programul de ameliorare sunt mai neperformante decat cele care nu apartin programului.


Cativa ciobani au pichetat miercuri Ministerul Agriculturii, nemultumiti ca prin neinregistrarea berbecilor cu un certificat de origine pierd sprijinul cuplat, spunand ca animalele din programul de ameliorare sunt mai neperformante decat cele care nu apartin programului. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune ca solicitarea oierilor privind sprijinul cuplat nu poate fi indeplinita, pentru ca subventiile trebuie sa aduca performanta, dar se declara deschis discutiilor.
 
„Am vrut sa ii aratam domnului ministru, eu i-am explicat de mai multe ori, de la un timp nu a mai vrut sa ma asculte, stiind ce se intampla. Am venit cu doi berbeci. Unul este normal, fara acel certificat de origine, iar celalalt este berbec cu certificat de origine. Au aceeasi varsta, trei ani. Crescuti amandoi in zona de campie, unul la Oradea, iar celalalt la Timisoara. Agentia Nationala pentru Zootehnie, prin programul de ameliorare, spune ca prin berbecul mai mic poti face mai mare performanta decat celalalt si te obliga sa cumperi berbeci cu certificate de subventie, daca vrei sa incasezi acea subventie, acel sprijin cuplat din zotehnie”, a declarat Danuletu Gheorghe, oier din Sibiu cu 2.000 de animale.
 
Ciobanii spun ca fara certificatul de origine din programul de ameliorare a speciei la ovine nu se mai primeste sprijinul cuplat, in valoare de 25 de euro/cap de animal, ci doar cuantumul Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT), in valoare de 25 de lei/cap de animal, iar pentru efectivele care beneficiaza de programul de ameliorare se incaseaza atat sprijinul cuplat, cat si ajutoarele nationale tranzitorii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Deci lumea a lacomit la niste bani, dar cu acest lucru si-au stricat animalele, pentru ca de cand ma stiu am cautat ce e mai bun sa bag in animale. De aceea lumea a cautat sa-si cumpere berbeci, fara sa mai conteze talia, pentru bani s-au inghesuit toti”, a spus Danuletu Gheorghe.
 
„Suntem alaturi de toti crescatorii de ovine, dar vrem sa crestem performanta. Performanta pentru animale o faci cand urmaresti un program. Sunt de acord si cu observatiile pe care le fac ei. Suntem alaturi de toti fermierii si crescatorii din Romania, insa trebuie sa crestem performanta, obiective pe care statul le urmareste prin lansarea subventiilor de catre stat la timp”, a spus Daea.
 
Ministrul a precizat ca a avut intilniri cu asociatia oierilor si ca au ajuns la concluzii convenabile, dar si ca este preocupart de evolutia pretului carnii, amintind de campania „Alege oaia” de anul trecut.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016