Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in ianuarie, din punct de vedere agrometeorologic

cum-va-fi-vremea-in-ianuarie-din-punct-de-vedere-agrometeorologic

Pe parcursul lunii ianuarie va predomina un regim termic al aerului, per ansamblu, normal in centrul, nordul si, local, in vestul tarii, iar in restul regiunilor agricole, temperaturile medii diurne ale aerului vor putea depasi normele climatologice.


Se prognozeaza cantitati de precipitatii excedentare in aproape toata tara, exceptand zonele estice, sud-estice si sudice, unde precipitatiile vor fi apropiate de mediile multianuale lunare. 
 
Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperatura sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, fenomene ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
 
Starea solului
Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, la data de 31 ianuarie 2016, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura ale tarii. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra pe unele areale agricole din sud-estul, estul, sudul si vestul teritoriului agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Caracteristici fenologice
In conditiile agrometeorologice mentionate, culturile de camp se vor afla in starea de repaus vegetativ, pe majoritatea suprafetelor agricole. In zilele cele mai reci, pe terenurile fara strat protector de zapada sau cu strat superficial (sub 10 cm), se va mentine riscul deprecierii aparatului foliar prin brunificare si arsuri (necroze) ale varfului frunzelor, indeosebi la culturile de toamna infiintate tardiv.
 
Culturile de orz si de grau de toamna semanate in perioada optima vor parcurge fazele de formare a frunzei a treia si de infratire, plantele avand unu-doi frati bine dezvoltati. In culturile intarziate fenologic vor predomina rasarirea si aparitia frunzei a treia, plantele prezentand o vigurozitate slaba si o densitate mai redusa. 
 
Rapita se va afla in faza de infrunzire, cu o stare de vegetatie a plantelor, per ansamblu, buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile infiintate in afara epocii optime. 
Pomii fructiferi si vita de vie vor inregistra repausul vegetativ, la nivelul intregii tari. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole specifice acestei perioade vor fi intrerupte temporar.
 
Calendarul lucrarilor agricole:
• Efectuarea controlului biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor la speciile de toamna, precum si a elementelor de rod la pomii fructiferi si la vita de vie;
• Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale complexe;
• Efectuarea araturilor pe suprafetele agricole fara strat de zapada si cu inghet superficial la sol.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016