Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii

cum-va-fi-vremea-pana-la-sfarsitul-lunii

Vremea normala sub aspect termic de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, in cea mai mare parte a regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 4...12°C in primele zile, limite apropiate de normalul perioadei si 7...17°C spre sfarsitul intervalului, mai ridicata cu 1...6°C in raport cu mediile climatologice, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 7…23°C, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 1...12°C la nivelul intregii tari, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm va oscila intre 8...18°C, favorabila parcurgerii fazelor incipiente de vegetatie la speciile de toamna semanate in epoca optima.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sub aspect pluviometric, se intrevad precipitatii sub forma de ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toate zonele de cultura.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm / ogor se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Excese usoare de apa in sol se vor putea semnala local in nordul Munteniei.
 
Continutul de umiditate din sol va inregistra valori scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata si puternica) in estul, izolat in nord-estul si centrul Moldovei, centrul si estul Dobrogei, nord-vestul si vestul Banatului, vestul Crisanei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, la culturile de toamna, procesele vegetative vor evolua normal in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, iar pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului, ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor se vor desfasura mai intens.
 
In functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, cerealierele de toamna (orz si grau) vor parcurge germinarea (70-100%), rasarirea (40-100%) si aparitia frunzei a treia (10-60%).
 
Rapiţa isi va continua rasarirea (30-100%), cele mai avansate in vegetatie fiind culturile din jumatatea de sud a tarii aflate la infrunzire (4-7 frunze). In aproape toata tara, la sfecla de zahar aflata la maturitatea tehnologica se vor continua lucrarile de recoltare.
 
Pomii fructiferi si vita-de-vie vor inregistra maturarea lemnului/coardelor, precum si caderea fiziologica a frunzelor. Totodata, la varietatile tarzii va fi posibila definitivarea lucrarilor de recoltare. Ca urmare, lucrarile agricole de toamna se vor efectua, in general normal, in aproape toata tara.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a produselor de sezon;
- Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale;
- Efectuarea araturilor de toamna pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului in stratul 0-20 cm;
- Urgentarea pregatirii patului germinativ si continuarea semanatului la culturile de toamna in epoca optima;
- Lucrari de intretinere in vii si livezi.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016