Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Date si estimari privind seceta, la nivelul intregii tari. Caracteristici agrometeo pentru saptamana 8-14 septembrie 2011

date-si-estimari-privind-seceta-la-nivelul-intregii-tari-caracteristici-agrometeo-pentru-saptamana-8-14-septembrie-2011

In intervalul 08 – 14 Septembrie 2011 va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, trasnmite Admnistratia Nationala de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 12 - 25 grade Celsius, mai ridicata cu 1 - 5 grade Celsius comparativ cu normele climatologice, la nivelul intregii tari.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 18 - 31 grade Celsius in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 5 - 19 grade Celsius in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei.

Sub aspect pluviometric se intrevad ploi locale, sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toata tara.

In cultura neirigata de porumb, continutul de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm va inregistra valori scazute si deosebit de scazute, fenomenul de seceta pedologica avand diferite grade Celsius de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, in majoritatea zonelor de cultura. Aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare, pe suprafete extinse din centrul, nordul si local in sudul tarii.

In stratul de sol 0-20 cm / ogor, in Dobrogea, pe suprafete extinse din Muntenia, Oltenia, Banat, sudul si local in estul Moldovei, sudul Crisanei si sud-vestul Transilvaniei, se va mentine seceta pedologica moderata, puternica si local, chiar extrema.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h


In restul teritoriului agricol, rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim.  

In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele de coacere la culturile de camp si pomi-viticole vor fi mai intense, indeosebi pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului, iar pe terenurile agricole unde se mentin deficite de umiditate in sol, ritmurile de vegetatie vor fi in continuare stanjenite.

Sub aspect fenologic, floarea-soarelui va inregistra maturitatea deplina (70-100%) si recoltarea pe aproape intreg teritoriul agricol.

Cultura de porumb se va afla in fazele de maturitate ceara (50-100%) si deplina (10-100%), iar la hibrizii extratimpurii si timpurii se vor continua lucrarile de recoltare. La sfecla de zahar vor predomina ingrosarea axei hipocotile si acumularea zaharului in radacina, iar la cartof, uscarea vrejilor si maturitatea tehnologica, precum si recoltarea.

La pomii fructiferi se vor semnala fazele de coacere a fructelor, acumulare a zaharurilor, inceputul fazei de maturare a lemnului si recoltarea la soiurile de sezon, in aproape toate plantatiile.  In majoritatea podgoriilor, la vita de vie se vor continua maturarea boabelor, acumularea zaharurilor, precum si recoltarea la soiurile de sezon.  In zonele de campie, local se vor declansa lucrarile de semanat la cultura de rapita.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Produs chimic destinat combaterii bolilor produse de ciuperci. Dupa compozitie pot fi anorganic, org ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016