Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermierii selectati la controalele in teren au intrat deja la plata
Este vorba de aproximativ 9.000 de beneficiar din totalul celor 56.000 seelctati, pentru care nu mai exista impedimente de ordin tehnic.
„Fermierii care nu si-au primit banii sunt cei 56.000 care au fost selectati la controalele pe teren. Din analiza pe care am facut-o, am constatat ca unii dintre acestia, pentru care nu mai exista impedimente tehnice in aplicatie si pentru care controlul administrativ a fost finalizat — cred ca este vorba de circa 9.000 de fermieri — vor putea intra si ei la plata. Aici sunt mai multe situatii. Avem odata fermierii selectati la controalele clasice pe teren, la fata locului, si cei selectati prin metoda teledetectiei, care au ponderea cea mai mare, de 45.000 — 46.000. Pentru cei mai multi dintre ei s-a finalizat intalnirea de clarificare si acum sunt in curs de introducere in sistem si, acolo unde este cazul, a rapoartelor de clarificare cu fermierul. In cateva zile se va finaliza si vor intra la plata, dar nu pot sa va dau un termen final”, a declarat Nicolae Horumba.
Acesta a precizat ca APIA primeste numeroase plangeri chiar din partea fermierilor care si-au primit banii, dar sunt nemultumiti de sumele primite, fiind si situatii in care acestia au conturile invalide.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„In cele mai multe cazuri, fermierii care au primit banii nu au fost atenti ca au primit si in avans si au uitat, iar acum sunt surprinsi de sumele mici pe care le primesc sau spun ca au primit sumele fragmentate. Noi platim din doua fonduri, din FEGA si din bugetul national, iar maximum de intarziere este 3 zile pentru platile din bugetul national, in timp ce din FEGA banii intra imediat dupa ce s-a autorizat in contabilitate. Au venit si multe sesizari din partea fermierilor nemultumiti ca nu si-au primit banii si, spre suprinderea lor, verificand cu noi in aplicatie, au vazut ca banii erau intrati si confirmati de banca in conturi”, a explicat Horumba.
O alta categorie de fermieri sunt dintre cei autorizati la plata, circa 3.000 — 3.500 din totalul celor 729.466 autorizati la plata, dar care au conturile invalide.
„Sunt fermieri pentru care au fost facute ordinele de plata, au fost inaintate si transmise la banci si au venit inapoi cu refuzul la plata din cauza conturilor invalide. Altfel spus: fermierul si-a inchis contul respectiv si nu a comunicat la APIA inchiderea si abia acum a constatat ca are alt cont bancar. Ii sfatuim pe fermierii care au primit aceasta eroare de cont invalid sa se adreseze in cel mai scurt timp colegilor din centrele APIA, pentru rectificarea situatiei si reluarea platii”, a subliniat directorul general adjunct al agentiei.
Din datele APIA reiese ca au fost depuse de 943.898 de cereri pentru subventiile aferente anului 2015, din care 886.807 sunt cererile fermierilor pentru schemele de plata pe suprafata, iar 57.091 sunt cererile depuse de fermieri pentru schemele din sectorul zootehnic.
Din totalul cererilor pentru schemele de plata pe suprafata — 886.807 — au fost autorizate la plata 729.466 (inclusiv cererile invalide sau incomplete), 12.763 sunt in curs de autorizare, 35.853 urmeaza a fi platite si 108.725 sunt cereri blocate la plata din diverse motive.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.36 din 7 voturiUltima ora
- » Prognoza agrometeorologica 17 - 23 decembrie 2024. La speciile pomi-viticole se va mentine stadiul de repaus vegetativ
- » Prognoza agrometeorologica 10 - 16 decembrie 2024. Se vor mentine conditii de producere a cetii
- » Prognoza agrometeorologica 3 - 9 decembrie. In zonele joase si de lunca se va produce ceata, izolat asociata cu burnita
- » Prognoza agrometeorologica 26 noiembrie - 2 decembrie 2024. Se recomanda lucrari agrotehnice de intretinere in vii si livezi
- » Prognoza agrometeorologica 19 - 25 noiembrie 2024. Sunt prognozate precipitatii predominant sub forma de ploi locale