Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pestele din Delta Dunarii, in pericol din cauza schimbarilor climatice

pestele-din-delta-dunarii-in-pericol-din-cauza-schimbarilor-climatice

Este concluzia alarmanta a unui studiu care arata ca pana in anul 2050, temperatura apei poate creste cu doua grade celsius pe fondul incalzirii globale.


Recent, mai multi cercetatori din Romania, Ucraina si Republica Moldova au efectuat un studiu de vulnerabilitate avand ca obiect Delta dunarii, studiu derulat in cadrul proiectului „Gestionarea integrata a sub-bazinului Deltei Dunarii pentru cresterea rezilientei la schimbarile climatice”, finantat de Comisia Europeana.
 
Concluzia principala ce a reiesit in urma acestui studiu este aceea ca temperatura medie anuala a aerului ar putea creste cu pana la 1,5 grade Celsius la nivel mondial, pana in anul 2050, in timp ce temperatura apei poate creste cu doua grade Celsius, tendinte ce vor avea impact major asupra zonei.
 
Conform rezultatelor studiului, pe langa transformarile impuse observate in ultimii 25 de ani, oamenii de stiinta estimeaza ca, pana in 2050, temperatura medie anuala a aerului poate creste cu pana la 1,5 grade Celsius determinand ierni mai blande si perioade caniculare mai lungi si mai frecvente.
De asemenea, temperatura apei poate creste cu doua grade Celsius, ceea ce ar afecta dramatic stocurile de peste din cauza inmultirii algelor si reducerii nivelului de oxigen in apa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pasarile si-ar putea schimba perioada de migratie si se preconizeaza ca speciile invazive se vor inmulti necontrolat. In anumite zone, cantitatea anuala de precipitatii va creste cu pana la 6 la suta, iar fenomene meteo extreme precum furtuni puternice si inundatii, tornade deasupra marii, dar si perioade de seceta indelungata pot fi mai intense si mai frecvente.

„Deltele sunt zone extrem de importante ce fac legatura intre rauri, mari sau oceane. Ele sunt un adapost pentru biodiversitate si, in acelasi timp, centre ale activitatii economice si culturale ce adapostesc numeroase comunitati. Sunt sisteme naturale, cu numeroase utilizari - folosirea resurselor naturale, alimentarea cu apa, sunt zone de locuit, precum si conservare a naturii. Datorita bogatiei lor, ele sunt, de asemenea, si unele dintre cele mai amenintate ecosisteme de pe planeta, iar schimbarile climatice adauga presiuni suplimentare asupra lor. Sub-bazinul Deltei Dunarii, zona pe care Romania, Ucraina si Republica Moldova o impart, este a doua cea mai mare delta din Europa, sit UNESCO si Rezervatie a Biosferei, un loc unde oamenii si natura au coexistat de-a lungul timpului, care se confrunta, la fel ca alte delte din intreaga lume cu provocari cauzate de cresterea presiunilor umane, amplificate de schimbarile climatice”, se arata intr-un comunicat de presa al WWF-Romania.

In cadrul proiectului derulat de WWF-Romania s-a realizat un studiu de fezabilitate necesar pentru reconstructia ecologica a polderului Zarza din apropierea satului Orlovka, din Ucraina. Punerea in aplicare a scenariului tehnic propus pentru acest caz ar putea aduce numeroase beneficii, atat pentru oameni, cat si pentru ecosisteme, cum ar fi mai multa apa potabila pentru comunitati, datorita cresterii capacitatii de stocare a apelor subterane si intensificarea proceselor de purificare naturale, si restaurarea a 68 de hectare de pasuni, fanete, habitate de lunca pentru plante si animale.

Proiectul a fost implementat de WWF-Romania, Centrul pentru Resurse Regionale — Ucraina, Rezervatia Biosferei Dunarii — Ucraina, ONG Ecospectr — Republica Moldova si WWF Ungaria, cu sprijinul Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii Romania, Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Delta Dunarii Tulcea, Ministerului Mediului din Republica Moldova.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016