Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PLASA DE UMBRIRE SI SCHIMBARILE CLIMATERICE - CE NE POATE OFERI ACEAST ACCESORIU IN PRODUCTIA DE LEGUME

plasa-de-umbrire-si-schimbarile-climaterice-ce-ne-poate-oferi-aceast-accesoriu-in-productia-de-legume

In cadrul productiei de legume, schimbarile climatice vor avea un impact semnificativ in primul rand asupra randamentelor plantelor care sunt deosebit de „sensibile la clima”, adica la temperatura, umiditate, conditii de lumina etc. schimbarile acestora afecteaza dezvoltarea, productivitatea si calitatea fructificatiilor.


Modificarile preconizate ale luminii sunt deja perceptibile: lungimea si frecventa valurilor de caldura din vara au crescut, cantitatea de energie radianta care ajunge la suprafata pamantului a crescut si odata cu aceasta a crescut proportia de radiatii UV, in special radiatiile UV-B.
 

In timp ce la inceputul primaverii si toamnei protejam plantele de ger si frig cu folie agril, folie de mulcire sau agrotextil si incercam sa profitam din plin de lumina, in lunile de vara trebuie sa ne protejam plantele cultivate de radiatiile intense.
 

Ca urmare a nivelului ridicat de radiatii, arsurile solare si scorojirea frunzelor sunt din ce in ce mai frecvente. In trecut, simptomele de arsuri solare , culoarea deschisa a frunzelor (de exemplu la fasole verde) puteau fi intalnite mai rar, dar in zilele noastre este aproape comun pe ardei, rosii, castraveti, varza, dar si pe struguri si fructe. In cazul solariilor si a serelor este posibila vopsirea foliei sau a sticlei ca si metode de protectie de moment, in cazul cultivarii pe camp deschis, singura optiune este intinderea plaselor de umbrire. Ca si masura de preventie de durata este recomandat utilizarea plaselor de umbrire la toate culturile legumicole indiferent de locul sau locatia producerii acestora,exista accesorii de fixare inclusiv pentru acoperirea spatiilor protejate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Printre efectele benefice al utilizarii plaselor de umbrire se pot aminti urmatorele: temperatura aerului mai redusa , a existat o fluctuatie mai mica intre temperaturile de noapte si pranz, iar umiditatea aerului este mai mare. Prin faptul ca nu sa incalzit aerul in orele de la pranz, coloratia fructelor a fost mai buna, iar in cazul tomatelor nu apare o flansa maronie galbui in jurul tulpinei, boala Didymella lycopersici o boala care provoaca putrezirea bazei tulpinii la tomate.
 

Un alt efect benefic observat la cultura ardeilor, maturarea fortata este mai putin intalnita. Maturarea extra devreme apare atunci cand fructificatiile nedezvoltate incep sa se inroseasca si au dimensiuni sub normalul fiziologic. Umiditatea este mai mare sub plasele de umbrire decat in ​​aer liber,drept urmare castravetii si rosiile sunt mai bine legate, ardeii si fructele de vinete devin mai stralucitoare. Prin intinderea plaselor de umbrire, care nu necesita o structura puternica de sprijin - cantarind doar 35g / m2 - ne putem proteja eficient si impotriva efectelor ghetii ,folia sau sticla de pe spatiul de cultura este ferit de contactul direct cu particulele de gheata .
 

Plasa de umbrire furnizata in mare parte de producatori cu un stabilizator de lumina, care ii prelungeste durata de viata pana la 4-5 ani.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016