Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 11 - 17 octombrie 2022. Rezerva de umiditate va prezenta valori satisfacatoare

prognoza-agrometeorologica-11-17-octombrie-2022-rezerva-de-umiditate-va-prezenta-valori-satisfacatoare

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 11 - 17 octombrie 2022.


Caracteristici meteorologice

 
Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului pe ansamblu normal, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 8...17°C, limite apropiate de mediile climatologice, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 13...21°C, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre 2...13°C pe aproape intreg teritoriul agricol, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va fi cuprinsa intre 10...19°C, optima desfasurarii proceselor de crestere la culturile de toamna infiintate pana in prezent, precum si efectuarii lucrarilor de semanat la orz si grau.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor
 

Caracteristici agrometeorologice

 
In stratul de sol 0-20 cm (ogor), rezerva de umiditate va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Maramures, Crisana, Banat, Oltenia si Transilvania, pe suprafete extinse din Moldova si Muntenia, local in
estul si sud-estul Dobrogei. 
 
In cea mai mare parte a Dobrogei, local sudul si estul Moldovei, nordul, nord-estul, sudul si sud-estul Munteniei, se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si extrema).
 

Starea de vegetatie a culturilor agricole

 
Pe ansamblu, procesele vegetative la culturile de toamna (rapita, orz si grau) vor avea in general o evolutie normala in majoritatea regiunilor, exceptand terenurile agricole afectate de fenomenul de seceta pedologica, unde ritmurile de crestere si dezvoltare ale plantelor se vor desfasura mai lent.
 
Sub aspect fenologic, porumbul se va afla in fazele de maturitate deplina (60-100%) si recoltare, in majoritatea regiunilor.
 
La sfecla de zahar vor predomina acumularea zaharului in radacina si maturitatea tehnologica, iar la cultura de cartof din jumatatea de nord a tarii se va finaliza recoltarea in bune conditii.
 
In aproape toata tara, pomii fructiferi si vita-de-vie vor parcurge maturarea fructelor/boabelor/lemnului, precum si recoltarea, ingalbenirea si caderea frunzelor.
 
Rapita va inregistra fazele de germinare - rasarire (10-100%) si infrunzire (5-7 frunze).
 
La cerealele de toamna (orz si grau) semanate pana la aceasta data se vor semnala primele faze de vegetatie, respectiv, germinare, rasarire si aparitia primelor frunze (10-100%), continuandu-se totodata lucrarile de semanat.
 
In conditiile mentionate, lucrarile de sezon (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregatirea patului germinativ, semanat) se vor putea efectua in conditii optime in zilele fara precipitatii.
 

Recomandari de specialitate

 
- Finalizarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a produselor agricole de sezon
 
- Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale
 
- Continuarea araturilor de toamna pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa in stratul de sol 0-20 cm
 
- Urgentarea pregatirii patului germinativ si semanatul la orzul si graul de toamna
 
- Lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016